Home Actueel Voucher-regeling Energie-Innovatie helpt technische innovaties met de next step!

10 juli 2022

Voucher-regeling Energie-Innovatie helpt technische innovaties met de next step!

Voor ondernemers die hun innovatieve energie-idee niet langer op de plank willen laten liggen en sneller marktrijp willen maken, lanceerde Nieuwe Energie Overijssel vorig najaar een voucherregeling. Ook voor 2022 is er budget om MKB-bedrijven verder te helpen, met inzet van het nog beschikbare budget tot 1 december (regeling kan eerder uitgeput zijn). De innovatievouchers zijn aan te vragen via het subsidieloket van de provincie Overijssel. Deze vouchers, variërend van 5.000 tot maximaal 10.000 euro, zijn beschikbaar voor Overijsselse ondernemers, als stimulans voor ontwikkeling van energie-innovaties in de bestaande gebouwde omgeving en in het MKB.

 

Energietransitie versnellen

Met deze voucherregeling helpt Nieuwe Energie Overijssel ondernemers om hun energie-idee eenvoudiger te realiseren en de doelen op het gebied van nieuwe energie in Overijssel te versnellen. Om ontwikkelingen verder te helpen staat het Supportteam Energie-innovatie klaar ondernemers te ondersteunen bij hun volgende stap naar een succesvolle doorontwikkeling van hun energie-innovatie.

 

Complexe innovatietrajecten

Een innovatietraject kan complex zijn en vraagt soms een lange adem. Nieuwe Energie Overijssel vindt het jammer als deze onzekere, maar kansrijke energie-ideeën op de plank blijven liggen. Deze voucher subsidieert de nodige ondersteuning bij hulpvragen, zoals het ontwikkelen van een business plan. Een goed projectplan is namelijk het fundament om het idee succesvol te realiseren. Maar ook bij juridische, financiële en technische vragen, evenals onderzoek naar patenten of naar samenwerkingsmogelijkheden met (internationale) partners, kan de innovatievoucher uitkomst bieden.

Brede expertise van het Supportteam

Ter versnelling van de energietransitie helpt het Supportteam Energie-innovatie van Nieuwe Energie Overijssel ondernemers bij het ontwikkelen van hun energie-innovaties. Het Supportteam zet haar brede expertise in op het gebied van duurzame opwek, opslag, besparing en distributie van energie voor de gebouwde omgeving en het bedrijfsleven. De ondersteuning is maatwerk en kan bestaan uit energie-innovatiescans, business development, kennisnetwerken en begeleiding naar financiering. Daarbij wordt gebruik gemaakt van bestaande instrumenten als EFRO, MIT of andere provinciale, landelijke of Europese middelen.