Home Actueel Meten is weten!

5 juli 2024

Meten is weten!

Tom Wilmink is onlangs gestart als adviseur bij het Ontzorgingsprogramma MKB. De eerste tip die hij ondernemers geeft is: schaf een P1 meter aan. Die klik je in de P1 poort van je slimme meter. Hierdoor krijg je goed inzicht in je verbruik en herken je besparingskansen.

Tom is 45 jaar en woont met zijn tweeling Kees en Loek van 11 jaar in Hengelo. Als hij niet bij ondernemers langsgaat, zit hij graag op de racefiets, gaat hij uit eten en bezoekt hij af en toe een festival. Samen met Marcella van Harn en Louis Oosterik helpt Tom mkb’ers in Overijssel met het verduurzamen van hun bedrijfspand en/of bedrijfsproces. Tom: “Als ondernemer ben je bezig met je core business en dat is natuurlijk ook goed. Qua verduurzamen weet je misschien niet waar je moet beginnen. Daarom zijn wij er. Wij helpen je graag op weg naar het (verder) verduurzamen van je bedrijf.”

Quick wins

Tom is ruim zes jaar bezig met duurzaamheid. Hij geeft ondernemers graag advies over wat zij kunnen doen op korte, middel en lange termijn. Welke maatregelen leveren ondernemers vaak veel op? “Het aanschaffen van zonnepanelen levert de ondernemer direct lagere maandlasten op. Maar ook quick wins, zoals sensoren op verlichting en aanpassingen in de instellingen van ventilatie, leveren veel op. Met goede isolatie kun je ook behoorlijk geld besparen.”

Meer weten?

Heb je hulp nodig bij het verduurzamen van je bedrijf? Tom komt graag bij je langs om te kijken wat je wanneer kunt doen om energie en kosten te besparen. Neem contact op via MKBontzorgingsprogramma@overijssel.nl of lees hier meer informatie over het Ontzorgingsprogramma MKB.