Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie: Netcongestie dwingt je samen te werken. Hoe doe je dat goed?

Lunchen met Nieuwe Energie: Netcongestie dwingt je samen te werken. Hoe doe je dat goed?

Het team van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we ‘Lunchen met Nieuwe Energie’. In een digitaal uurtje laten we een expert uit ons vakgebied aan het woord. Zo verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op verschillende actuele thema’s. En dragen we eraan bij dat we de energietransitie sneller en beter doen.

Netcongestie dwingt je samen te werken. Hoe doe je dat goed?

Op woensdag 10 april zal Lars Visscher vertellen over praktijkvoorbeelden van het samenwerken op bedrijventerreinen rondom de energietransitie.

Netcongestie dwingt je samen te werken. Hoe doe je dat goed?
Lars: “Op bedrijventerreinen is de diversiteit groot. Waar een lokaal autobedrijf en een internationale verfproducent buren van elkaar zijn kan het uitdagend zijn om samen te werken. Tegelijkertijd ben je regelmatig als buren op elkaar aangewezen en deel je dezelfde infrastructuur en omgeving. Om de energietransitie te versnellen organiseren we in opdracht van de provincie Overijssel sprintsessies op bedrijventerreinen om tot collectieve verduurzaming te komen. Het doel is om niet óver elkaar maar mét elkaar te praten. Als ondernemers maar ook overheden en netbeheerders. Samenwerken op het gebied van energie biedt immers veel kansen en kent ook uitdagingen”.

Tijdens de komende lunchsessie zal Lars Visscher, werkzaam bij E&CO projectontwikkeling, je meenemen in hoe collectieve verduurzaming aangejaagd kan worden en hoe een goede basis gelegd kan worden voor de organisatiegraad van duurzame collectieven. Met een hele reeks praktijkvoorbeelden bij de hand.