Home Actueel Verlaag je bedrijfskosten met energiebesparing

Verlaag je bedrijfskosten met energiebesparing

Tot € 125.000,- subsidie

Slimme ondernemers in Overijssel zetten in op minder energieverbruik. De provincie helpt een handje mee met de TENDER-subsidie. Daarbij gaat het om investeringen met een terugverdientijd van minstens 5 jaar. Vraag de subsidie aan vóór 15 april a.s.

Financieel adviseurs zoeken altijd naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering te verbeteren. Nu de tarieven van gas en stroom de pan uit rijzen, wordt er nu naar energiebesparing gekeken. Wist je dat je als ondernemer subsidie kunt krijgen voor energiebesparende maatregelen? Zo is er in Overijssel de TENDER-regeling voor organisaties en eenmanszaken die investeren in technische voorzieningen voor energiebesparing in gebouwen of bedrijfsprocessen.


Hoe kom je in aanmerking voor de subsidie?

Rechtspersonen (zoals bv, nv, stichting of sportvereniging), maatschappen, vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschappen, eenmanszaken en kerkgenootschappen kunnen wél subsidie aanvragen. De subsidie moet betrekking hebben op een vestigingsadres in Overijssel. Particulieren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen GEEN subsidie aanvragen. De terugverdientijd moet dan wel ten minste 5 jaar bedragen. De subsidie bedraagt 30% van je investering en kan oplopen tot maar liefst € 125.000,- En nadat de investering is terugverdiend, is alles wat je bespaart natuurlijk pure winst!

Deze bedrijven gingen je voor
De tenderregeling staat van 4 maart 2022 tot 15 april 2022 open. Al jarenlang wordt goed gebruik gemaakt van deze subsidie. Kunststof spuitgietbedrijf Reobijn uit Haaksbergen kon dankzij de tenderregeling een nieuwe koelinstallatie installeren. Universiteit Twente gebruikt de subsidieregeling om één van haar gebouwen duurzaam te verbouwen, zodat het van energielabel G naar A+++ gaat. Trioliet uit Oldenzaal ontving de subsidie voor een duurzame aanpassing in het coatingproces van haar landbouwmachines. Deze procesinnovatie levert een beter product op én energiebesparing. En CAVV Zuid Oost Salland uit Haarle is, dankzij de tenderregeling, hard op weg om zonder aardgas dierenvoeding te maken. Kortom, voorbeelden genoeg van Overijsselse organisaties die investeren in energiebesparing, met de financiële hulp van de provincie.

 

Aanvragen in twee stappen
Voordat je de eigenlijke aanvraag indient, moet je ervoor zorgen dat alle benodigde documentatie in orde is. Welke documenten je met de aanvraag mee moet sturen staat beschreven op de pagina van het aanvraagloket (onder ‘verplichte bijlagen’).
Vervolgens download je het ‘Factsheet energie tender’ en vul je dat in. Daarna ga je naar het formulier ‘Verzoek tot vaststelling’. Het factsheet en de bijlagen stuur je mee met je aanvraag. Je kunt een aanvraag indienen in de periode van 4 maart tot 15 april 2022. Is je aanvraag vóór 1 april binnen, dan toetsen wij je aanvraag op volledigheid. Maak je gebruik van een energieadviseur? Dan kan hij of zij je ongetwijfeld met je aanvraag helpen. Of neem contact op met het Overijssel Loket: (038) 499 88 99. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00 uur.


Begin nu met besparen!

Nu de energieprijzen de pan uitrijzen, is energie besparen nog aantrekkelijker! Kom je in aanmerking voor een subsidie via de Tender-regeling? Dan ga je niet alleen flink besparen op je energiekosten maar je bespaart ook 30% op je investeringskosten. Dat is dus dubbel besparen. Of eigenlijk driedubbel. Want door te besparen op energie lever je ook een bijdrage aan het verminderen van de CO2- uitstoot!


Andere mogelijkheden

Gaat jouw bedrijf investeren in energiebesparende maatregelen? Kijk of jouw plan in aanmerking komt voor subsidie. De provincie biedt de tender (terugverdientijd > 5 jaar) en de Geld Terug Actie (maatregelen uit energieonderzoek). Daarnaast biedt de Rijksoverheid de VEKI (industrie) en de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (voor energieadvies en begeleiding).