Home Actueel Verlaag je bedrijfskosten met energiebesparing

9 maart 2022

Verlaag je bedrijfskosten met energiebesparing

Tot € 125.000,- subsidie

Slimme ondernemers in Overijssel zetten in op minder energieverbruik. De provincie helpt een handje mee met de TENDER-subsidie. Daarbij gaat het om investeringen met een terugverdientijd van minstens 5 jaar. Vraag de subsidie aan vóór 15 april a.s.

Financieel adviseurs zoeken altijd naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering te verbeteren. Nu de tarieven van gas en stroom de pan uit rijzen, wordt er nu naar energiebesparing gekeken. Wist je dat je als ondernemer subsidie kunt krijgen voor energiebesparende maatregelen? Zo is er in Overijssel de TENDER-regeling voor organisaties en eenmanszaken die investeren in technische voorzieningen voor energiebesparing in gebouwen of bedrijfsprocessen.

De tenderregeling is inmiddels vervangen door de subsidie Energiebesparing Overijssel 2.0. Deze heeft ongeveer dezelfde voorwaarden als de tenderregeling.


Hoe kom je in aanmerking voor de subsidie?

Rechtspersonen (zoals bv, nv, stichting of sportvereniging), maatschappen, vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschappen, eenmanszaken en kerkgenootschappen kunnen wél subsidie aanvragen. De subsidie moet betrekking hebben op een vestigingsadres in Overijssel. Particulieren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen GEEN subsidie aanvragen. De terugverdientijd moet dan wel ten minste 5 jaar bedragen. De subsidie bedraagt 30% van je investering en kan oplopen tot maar liefst € 125.000,- En nadat de investering is terugverdiend, is alles wat je bespaart natuurlijk pure winst!

Deze bedrijven gingen je voor
De tenderregeling staat van 4 maart 2022 tot 15 april 2022 open. Al jarenlang wordt goed gebruikgemaakt van deze subsidie. Kunststof spuitgietbedrijf Reobijn uit Haaksbergen kon dankzij de tenderregeling een nieuwe koelinstallatie installeren. Universiteit Twente gebruikt de subsidieregeling om één van haar gebouwen duurzaam te verbouwen, zodat het van energielabel G naar A+++ gaat. Trioliet uit Oldenzaal ontving de subsidie voor een duurzame aanpassing in het coatingproces van haar landbouwmachines. Deze procesinnovatie levert een beter product op én energiebesparing. En CAVV Zuid Oost Salland uit Haarle is, dankzij de tenderregeling, hard op weg om zonder aardgas dierenvoeding te maken. Kortom, voorbeelden genoeg van Overijsselse organisaties die investeren in energiebesparing, met de financiële hulp van de provincie.

 

Andere mogelijkheden
Gaat jouw bedrijf investeren in energiebesparende maatregelen? Kijk of jouw plan in aanmerking komt voor subsidie. De provincie biedt de subsidie Energiebesparing Overijssel 2.0 en de Geld Terug Actie (maatregelen uit energieonderzoek). Daarnaast biedt de Rijksoverheid de VEKI (industrie) en de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (voor energieadvies en begeleiding).