Home Actueel Toolbox kantoorgebouw verduurzamen

16 juli 2020

Toolbox kantoorgebouw verduurzamen

Toolbox om ambities waar te maken
Een kantoorgebouw zonder energierekening waar medewerkers productief, comfortabel en gezond kunnen werken. Dat klinkt goed nietwaar? Nieuwe Energie Overijssel wil eigenaren en gebruikers van kantoorgebouwen stimuleren en helpen om kantoorgebouwen te verduurzamen. Niet een beetje duurzamer, maar echt een andere aanpak om bestaande energie en warmte slim(mer) te gebruiken en nieuwe energiebronnen in te zetten.

Voor eigenaren en gebruikers van kantoorgebouwen
Om gebouweigenaren te helpen heeft Nieuwe Energie Overijssel een toolbox laten ontwikkelen. Hiermee kunnen eigenaren en gebruikers hun ambities voor het verduurzamen van de kantoren een concrete invulling geven.

Toolbox
De toolbox bestaat uit acht tools. Alle aspecten komen aan bod: van de ‘zachte’ kanten van de verduurzaming. Zoals het formuleren van de (gezamenlijke) ambities. Tot de ‘harde’ kanten, zoals het in kaart brengen van de kwalitatieve baten van de deelnemende bedrijven en de geldstromen van een duurzaam gebouw. Zo levert de achtste tool inzicht in de kosten en opbrengsten voor de organisatie wanneer het kantoorpand wordt verduurzaamd: de zogenaamde Value Case.

Wat levert de toolbox je op?
Met behulp van de tools maak je inzichtelijk wat een duurzaam en gezond kantoor voor een bedrijf of organisatie betekent. Hier gaat het niet om de traditionele vastgoed-rekensom, maar om de waardering van de toegevoegde waarde van een duurzaam kantoorgebouw. Zoals het terugdringen van het ziekteverzuim door het klimaat en comfort in een bestaand kantoorgebouw aan te pakken, imagoverbetering, risicobeheersing, etc. Door het inzetten van de Value Case kunnen deze opbrengsten worden meegenomen in de overwegingen en besluitvorming en kan gestart worden met de daadwerkelijke verduurzaming.

Aan de slag?
Bekijk hier de algemene presentatie over de toolbox: Presentatie Toolbox
De complete toolbox vind je hier.
Voor vragen, neem contact op met Dicky van Keulen (d.v.Keulen@overijssel.nl of 06-10432094)

Wat je nog meer kunt doen
Benieuwd welke praktische maatregelen je kunt treffen aan je bedrijfspand, je eigen kavel of bedrijventerrein om te verduurzamen? Wij hebben alle mogelijkheden voor je op een rij gezet. Lees hier meer.