Home Actueel Wij zoeken mkb’ers in de metaalbranche met duurzame energieambities

9 maart 2021

Wij zoeken mkb’ers in de metaalbranche met duurzame energieambities

Energie besparen en verduurzamen. Wat betekent dit voor jouw bedrijf? Minder kosten, bijdragen aan het milieu, een duurzaam imago? Wat de overwegingen ook zijn, uiteindelijk moeten alle bedrijven aan de slag met hun energiemanagement.

Maak jij plannen of ben je al bezig met energie besparen? De Koninklijke Metaalunie is samen met Nieuwe Energie Overijssel op zoek naar mkb-bedrijven in de metaalbranche die aan de slag willen met hun energieambities voor een nieuw programma Energie Koplopers Metaal.

Wat bieden wij

Samen met een energieadviseur helpen we jou en negen andere mkb’ers in de metaalbranche om versneld je energieambities te behalen. Jullie gaan aan de slag met onder andere een energieanalyse, het bepalen van doelen en het maken van een gedegen energieplan, gebaseerd op een gestructureerde aanpak voor ambitieus energiemanagement (ISO 50.001). Door ervaringen en kennis uit te wisselen, experts te betrekken en bij elkaar in de keuken te kijken, krijg jij concrete tools om jouw energieambities te realiseren. En de exposure die jouw deelname aan de koplopergroep oplevert, geeft jouw duurzame imago een boost!

Bekijk hier het hele programma

Wat vragen we van jou?

Wij bieden je een concreet proces om aan de slag te gaan met jouw energieambitie. In ruil daarvoor vragen wij commitment. Gezamenlijk bespreken we hoe je energiestromen in je bedrijf kunt analyseren en welk format je kunt gebruiken voor een energieplan. Vervolgens ga jij daarmee aan de slag. Jouw input bepaalt het thema van de volgende bijeenkomst.

Praktische informatie

We starten de Energie Koplopers Metaal in september 2021. In een periode van een half jaar komen we iedere maand samen bij een van de deelnemers en staat één thema centraal. Bekijk hier het hele programma

Meld je aan

Wil je serieus aan de slag met energiemanagement? Meld je aan voor deze Energie Koplopers Metaal

Vragen?
Heb je vragen over de Energie Koplopers Metaal? Neem dan contact op met Margriet Bouma bouma@metaalunie.nl.