Home Actueel Verduurzamen: hoe gaan we dat betalen?

24 november 2023

Verduurzamen: hoe gaan we dat betalen?

‘Hoe gaan we dat betalen?’ Dat is de meest gestelde vraag die wij horen van gebouweigenaren als het gaat over het verduurzamen van hun maatschappelijk vastgoed. Logisch, want bij dit soort organisaties klotst het geld meestal niet tegen de plinten. Er zijn allerlei mogelijkheden om verduurzaming van maatschappelijk vastgoed te financieren, zoals crowdfunding, subsidies, fondsen en leningen.

Nieuwe stimuleringslening

Op vrijdag 24 november organiseerden wij een online bijeenkomst over de mogelijkheden om het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed te financieren. Remond Molenkamp (facilitator bij het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed) vertelde over de diverse financieringsmogelijkheden. Jasper Ottink (provincie Overijssel/Nieuwe Energie Overijssel) en Mia Buddingh (SVn) gingen uitgebreid in op de nieuwe stimuleringslening van de provincie die sinds augustus beschikbaar is.

Online bijeenkomst gemist?

Kon je er niet bij zijn? Bekijk de presentatie hier.

Meer weten over de stimuleringslening? Lees hier het artikel dat we publiceerden in de zomer. Of ga direct naar het Overijssel Loket.

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag hulp van het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed? Neem een kijkje op onze webpagina of mail ontzorgingsprogramm@overijssel.nl.