Home Actueel SDE++ 24 november open

26 oktober 2020

SDE++ 24 november open

Nieuwe CO2-reducerende technieken

Zie je kansen om energie uit uw reststromen te halen? Denk je erover na om zonnepanelen aan te schaffen voor op je bedrijfspand? Dat vinden wij een goed idee, want met de opwek van energie kun je op een slimme manier verduurzamen. Vanaf 24 november start de eerste fase van de  SDE++ subsidie, waarmee de investering voor bedrijven binnen handbereik komt!

 

Verbreding van de SDE++

Duurzaamheid blijft hoog op de overheid-agenda staan. De CO2-uitstoot van Nederland moet in 2030 met 49% zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. En in 2050 met 95%. De nieuwe SDE++-regeling draagt hieraan bij. Met de verbreding van de SDE++ maken ook nieuwe CO2-reducerende technieken kans op subsidie. Kijk voor meer informatie over de fasering, de maximale subsidiebedragen en de rangschikking van de aanvragen op de pagina Kenmerken SDE++.

Gedetailleerde informatie over de verschillende categorieën, vind je op de overzichtspagina van RVO

 

Voorlichtingsfilm

Ga je een installatie bouwen waardoor minder CO2 vrijkomt dan bij de standaard toegepaste systemen voor elektriciteit-, warmte- en gasproductie? Of wil je een installatie realiseren om CO2 af te vangen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie, de SDE++. Bekijk voor informatie de voorlichtingsfilm.