Home Kennisplein Online bijeenkomst 24 november: verduurzaming financieren

Online bijeenkomst 24 november: verduurzaming financieren

Online bijeenkomst: Verduurzaming financieren
Wanneer:
24 november 12.00 – 13.00 uur
Voor wie:
eigenaren en huurders van een buurthuis, dorpshuis, wijkcentrum, gemeenschapscentrum of een culturele instelling met een ANBI-status.
Aanmelden: via deze link

 

‘Hoe gaan we dat betalen?’ Dat is de meest gestelde vraag die wij horen van gebouweigenaren als het gaat over het verduurzamen van hun maatschappelijk vastgoed. Logisch, want bij dit soort organisaties klotst het geld meestal niet tegen de plinten. Er zijn allerlei mogelijkheden om verduurzaming van maatschappelijk vastgoed te financieren, zoals crowdfunding, subsidies, fondsen en leningen.

Stimuleringslening verduurzaming maatschappelijk vastgoed

Op vrijdag 24 november tussen 12 en 13 uur organiseren wij een online bijeenkomst over de mogelijkheden om het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed te financieren. We beginnen met het schetsen van het hele financiële landschap en zoomen in op de Stimuleringslening verduurzaming maatschappelijk vastgoed die de provincie Overijssel aanbiedt aan eigenaren en huurders van een buurthuis, dorpshuis, wijkcentrum, gemeenschapscentrum of een culturele instelling met een ANBI-status.

Programma

Remond Molenkamp is facilitator bij het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed en vertelt over de diverse financieringsmogelijkheden. Jasper Ottink van de provincie Overijssel/Nieuwe Energie Overijssel en Mia Buddingh van SVn (Stimuleringsfonds huisvesting) gaan in op de stimuleringslening.

Aanmelden

We organiseren de bijeenkomst via Teams. Ben je erbij? Meld je dan aan via deze link en je ontvangt tijdig de Teams link om deel te nemen.

Lening spannend?

In onze gesprekken met eigenaren van maatschappelijk vastgoed merken we dat men het afsluiten van een lening soms best spannend vindt. En dat begrijpen we. Maar het aangaan van een lening met gunstige voorwaarden maakt het mogelijk om toch die extra stappen naar een duurzaam gebouw te maken. Daardoor gaan energiekosten omlaag en is lenen uiteindelijk een hele slimme en rendabele stap. Tijdens de online bijeenkomst is er voldoende gelegenheid om afwegingen te delen en vragen te stellen.

Meer weten over de stimuleringslening? Lees hier het artikel dat we publiceerden in de zomer. Of ga direct naar het Overijssel Loket.

Stimuleringslening verduurzaming maatschappelijk vastgoed in het kort

Voor wie? Eigenaren en huurders van een buurthuis, dorpshuis, wijkcentrum, gemeenschapscentrum of een culturele instelling met een ANBI-status.
Hoeveel kun je lenen? Minimaal €5.000,- en maximaal €200.000,-. Voor financieringen tot €50.000 euro geldt een beperkte financiële toets. De financiering bedraagt maximaal 100% van de totale kosten.
Hoeveel kost het? De looptijd van de lening is maximaal 15 jaar met een vaste rente van 2,5%.

De regeling opent op 1 augustus 2023. Tot 1 december 2024 is er in totaal € 2 miljoen beschikbaar.