Home Actueel Opnieuw subsidie terraskussens horeca

16 maart 2021

Opnieuw subsidie terraskussens horeca

De terrassen gaan misschien in april weer open. Dat vertelde minister Hugo de Jonge tijdens de laatste persconferentie. Een goed vooruitzicht waar we hopelijk de rest van 2021 van kunnen genieten. In de voorbereiding op de opening van de terrassen, wil de provincie Overijssel de horeca een klein steuntje in de rug geven.

Duurzaam

Kleinere horecaondernemers kunnen weer gebruik maken van de subsidieregeling voor de aanschaf van verwarmde terraskussens. Deze verwarmde kussens maken een bezoek aan het terras niet alleen extra comfortabel, ze zijn ook duurzaam. Door gebruik van deze kussens kan zo’n 90% energie (CO2-uitstoot) worden bespaard. Er is € 95.000,- euro aan subsidie beschikbaar.

Geen verloren warmte

Gedeputeerde Tijs de Bree (energie): ‘In Overijssel werken we aan 20% schone energie in 2023. De helft van die ambitie willen we bereiken door middel van energiebesparing. Gas- en elektrische heaters verwarmen de gehele terrasruimte, waardoor veel van de warmte verloren gaat aan de buitenlucht. Door gebruik van verwarmde kussens kunnen klanten comfortabel genieten, terwijl er veel minder energie wordt verbruikt.’

Max. € 3.000,-

De subsidieregeling is gericht op kleinere ondernemers, met minder dan vijftig medewerkers. Ze mogen geen gas- of elektrische heaters in gebruik hebben naast de kussens. De subsidie is maximaal 30% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen, met een maximum van € 3.000,- per aanvrager. De kussens zijn in aanschaf wel duurder dan de heaters, maar dat kan worden terugverdiend doordat minder energiekosten worden gemaakt.

Meer informatie

De regeling staat open tot uiterlijk op 30 juni 2021 of totdat het budget bereikt is. Kijk hier voor meer informatie over de subsidie.