Home Actueel Goed voorbereid op DUMAVA

11 juli 2023

Goed voorbereid op DUMAVA

De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) opent op 18 september 2023 en keert tot 2030 jaarlijks terug. Door een wijziging in de voorwaarden kunnen meer vastgoedeigenaren gebruikmaken van de subsidie en sluit deze beter aan bij hun wensen.

Meer kans op een bijdrage

In totaal is er na de zomer € 190 miljoen beschikbaar. Daarvan is € 66,5 miljoen gereserveerd voor aanvragen onder de €500.000. Vastgoed dat onder de SBI-codes voor podiumkunsten en kunstzinnige vorming van amateurs valt komt nu ook in aanmerking. Heb je eerder al gebruik gemaakt van DUMAVA, dan ben je uitgesloten van nieuwe aanvragen.

Conceptaanvraag twee weken van tevoren

Vanaf 4 september 9.00 uur staat het aanvraagformulier online in de digitale aanvraagomgeving van RVO. Je kunt hem dus helemaal klaarzetten, zodat je hem op 18 september alleen nog hoeft in te dienen. De sluitingsdatum is 31 december 2024 of middernacht op de dag dat het maximale subsidiebedrag wordt bereikt. Wees er op tijd bij, want de verwachting is dat het ook dit keer snel gaat! En weet dat de regeling vanaf 2024 jaarlijks terugkeert tot 2030. In totaal is er € 1,9 miljard beschikbaar.

Voorbereiden / checklist

Wat je moet doen om kans te maken op DUMAVA:
1. Zorg dat je eHerkenning niveau 2+ hebt of vraag deze aan.
2. Laat een energieadvies opstellen. Het energieadvies laat zien welke mogelijkheden er zijn om jouw maatschappelijk vastgoed te verduurzamen.
3. Dien een aanvraag in. Bereid deze aanvraag vooraf goed voor.

Bekijk hier onze checklist, zodat je goed voorbereid bent op het aanvragen van DUMAVA

Bekijk hier alle voorwaarden van DUMAVA

Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed

Eigenaren van ‘klein’ maatschappelijk vastgoed (scholen, langdurige zorginstellingen, buurthuizen, culturele ANBI’s, religieuze instellingen en kleinere gemeenten) kunnen hulp krijgen bij het verduurzamen van hun gebouwen. Het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed van de provincie biedt advies en ondersteuning op maat. Lees hier meer over het ontzorgingsprogramma of mail ons: ontzorgingsprogramma@overijssel.nl.