Het Rijk beperkt de mogelijkheden voor ISDE subsidie. 

De landelijke regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven meer duurzame warmte te gebruiken. U kunt ISDE-subsidie aanvragen bij de aankoop zonneboilers en warmtepompen. Met ingang van 1 januari 2020 is deze regeling gewijzigd.

Aanpassingen per 1 januari 2020

Per 1 januari 2020 is de ISDE-subsidie vervallen voor pelletkachels, biomassaketels en voor alle apparaten in bouwwerken waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd na 30 juni 2018. Ook is het subsidiebedrag veranderd voor kleine warmtepompen voor de verwarming van tapwater, zoals warmtepompboilers. Voor particulieren gelden overgangsperiodes, voor zakelijke gebruikers zijn er geen overgangsbepalingen vastgesteld.

Budget

De beschikbare subsidie voor zakelijke gebruikers en particulieren bedraagt in 2020 € 100 miljoen. U kunt subsidie aanvragen tot en met 31 december 2020 (17.00 uur).

Meer informatie over de ISDE regeling vindt U op de website van RVO.

Nieuwe Energie Overijssel Netwerk

Stimuleren van Nieuwe Energie middels matchmaking.

Meld je aan

Nieuwe Energie Overijssel op Twitter

#nieuweenergie

Wie wint dit jaar de #EnpulsChallenge? Op 16 juni om 17.00 uur kom je het te weten in de Challenge #livestream. De… https://t.co/m5jaFtBN0U