Home Actueel Horizon Europe: Onderzoek en Innovatie

17 maart 2021

Horizon Europe: Onderzoek en Innovatie

Is je bedrijf of kennisinstelling in internationaal verband bezig met onderzoek, technologische ontwikkeling en/of innovatie? Dan kan het Europese programma Horizon Europe  vanaf 2021 ondersteuning bieden.

Horizon Europe bouwt voort op het succes van Horizon 2020 voor de periode 2021-2027. Met Horizon Europe wil de Europese Commissie (EC) het concurrentievermogen van Europa vergroten door wetenschap en innovatie te stimuleren. Daarnaast wil de EC het bedrijfsleven en de academische wereld uitdagen om samen oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken die in heel Europa spelen.

 

Download hier het Programma Horizon Europe Thematic Launch Events

Voor wie?

Horizon Europe biedt straks veel kansen voor:

  • Iedere organisatie die actief is in onderzoek, technologische ontwikkeling en/of innovatie in internationaal verband;
  • Individuele onderzoekers.

Structuur

De structuur van Horizon Europe is vergelijkbaar met de pijlerstructuur van Horizon 2020. Het programma bestaat uit 3 pijlers en enkele horizontale acties. Nieuw in Horizon Europe zijn de missies. Via deze missies kunt u financiering ontvangen voor projecten die bijdragen aan het oplossen van specifieke maatschappelijke uitdagingen, zoals de strijd tegen kanker en klimaatverandering. Een andere grote verandering binnen Horizon Europe is de versimpeling van het ‘landschap van partnerschappen’.

RVO ondersteunt

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Horizon Europe en andere Europese programma’s? Meld je dan via het interesseformulier. Wij berichten je bijvoorbeeld over: nieuws en updates, evenementen, workshops en trainingen en belangrijke veranderingen binnen specifieke (werk)programma’s.

 

Heb je vragen over Horizon Europe, neem dan contact op met team IRIS (teamiris@rvo.nl) of één van onze adviseurs. Zij kennen de regels en wensen van de Europese Commissie en anders zoeken ze het voor u uit. Zo verhoog je de kans op een succesvolle deelname aan Horizon Europe. De adviseur denkt mee over de inhoud van uw project, adviseert over de haalbaarheid ervan en weet binnen welk programma(onderdeel) je project het beste past. Je adviseur weet ook hoe je projectpartners vindt.

 

Meer weten?