Home Actueel Gezocht: kantoorgebouw met duurzame ambities

25 september 2020

Gezocht: kantoorgebouw met duurzame ambities

Wij zijn op zoek naar een eigenaar of gebruiker van een kantoorgebouw die als eerste in Overijssel aan de slag gaat met de toolbox duurzaam kantoorgebouw. Met deze toolbox maak je je ambities voor het verduurzamen van je kantoor concreet en weet je welke stappen je moet zetten. Als pilotproject krijg je gratis ondersteuning en exposure.

Interesse?
Neem contact met ons op om de allereerste in Overijssel te zijn die hiermee aan de slag gaat: Martin Kloet (kloet@vnoncw-mkb.nl of 06-11351757).

Kantoorgebouwen verduurzamen
Een kantoorgebouw zonder energierekening waar medewerkers productief, comfortabel en gezond kunnen werken. Dat klinkt goed nietwaar? Nieuwe Energie Overijssel wil eigenaren en gebruikers van kantoorgebouwen stimuleren en helpen om kantoorgebouwen te verduurzamen. Niet een beetje duurzamer, maar echt een andere aanpak om bestaande energie en warmte slim(mer) te gebruiken en nieuwe energiebronnen in te zetten.

Toolbox
De toolbox bestaat uit acht tools. Alle aspecten komen aan bod: van de ‘zachte’ kanten van de verduurzaming. Zoals het formuleren van de (gezamenlijke) ambities. Tot de ‘harde’ kanten, zoals het in kaart brengen van de kwalitatieve baten van de deelnemende bedrijven en de geldstromen van een duurzaam gebouw. Zo levert de achtste tool inzicht in de kosten en opbrengsten voor de organisatie wanneer het kantoorpand wordt verduurzaamd: de zogenaamde Value Case.

Wat levert het je op?
Met behulp van de tools maak je inzichtelijk wat een duurzaam en gezond kantoor voor een bedrijf of organisatie betekent. Hier gaat het niet om de traditionele vastgoed-rekensom, maar om de waardering van de toegevoegde waarde van een duurzaam kantoorgebouw. Zoals het terugdringen van het ziekteverzuim door het klimaat en comfort in een bestaand kantoorgebouw aan te pakken, imagoverbetering, risicobeheersing, etc. Door het inzetten van de Value Case kunnen deze opbrengsten worden meegenomen in de overwegingen en besluitvorming en kan gestart worden met de daadwerkelijke verduurzaming.

Meer informatie
Bekijk hier de algemene presentatie over de toolbox: Presentatie Toolbox
De complete toolbox vind je hier.