Home Actueel Duurzaamheid is business

7 oktober 2021

Duurzaamheid is business

Directies hebben een belangrijke rol in organisaties om de visie op energie en duurzaamheid uit te dragen. Daarom nodigden we de directeuren van onze koplopers uit bij KLK Kolb in Delden, een van de deelnemende bedrijven. Samen met gedeputeerden Tijs de Bree en Eddy van Hijum kregen ze rondleiding op het indrukwekkende terrein en gingen ze met elkaar in gesprek over het thema energie.

‘Business is duurzaamheid en duurzaamheid is business’

In onderstaande via video vertellen Mark Bramer (KLK Kolb), Theo Horbach (For Farmers) en Ivo Spaargaren (Ten Cate Fabrics) over wat zij ondernemen om energie te besparen. En de gedeputeerden komen aan het woord over het belang hiervan voor de provincie.

Energie Koplopers Overijssel

Begin 2020 is er een nieuwe groep Energie Koplopers Overijssel (EKO) gestart: grootverbruikers van energie die extra stappen willen zetten om energie te besparen en te verduurzamen. Onder begeleiding van een energieadviseur gingen de 14 deelnemende bedrijven actief aan de slag met hun energiemanagement. Door van elkaar te leren willen de grootverbruikers versneld hun energieambities behalen. Een belangrijk onderwerp voor deze groep is het omlaag brengen en terugwinnen van restwarmte. Elektriciteitsverbruik verlagen en gasloos produceren staan ook hoog op de agenda. Meer weten? Kijk hier.