Home Waarom mijn accountant energiebesparing adviseert

Waarom mijn accountant energiebesparing adviseert

Tot € 125.000,- subsidie

Slimme ondernemers in Overijssel zetten in op minder energieverbruik. De provincie helpt een handje mee met de TENDER-subsidie. Daarbij gaat het om investeringen met een terugverdientijd van minstens 5 jaar. Vraag de subsidie aan vóór 15 april a.s.

Als financieel adviseur zoekt mijn accountant altijd naar mogelijkheden om mijn bedrijfsvoering te verbeteren. Nu de prijzen van gas en stroom de pan uit rijzen, gaf hij de tip eens naar energiebesparing te kijken. Wist je dat je als ondernemer subsidie kunt krijgen voor energiebesparende maatregelen? Zo is er in Overijssel de TENDER-regeling voor organisaties en eenmanszaken die investeren in technische voorzieningen voor energiebesparing in gebouwen of bedrijfsprocessen. De terugverdientijd moet dan wel ten minste 5 jaar bedragen. De subsidie bedraagt 30% van je investering en kan oplopen tot maar liefst € 125.000,- En nadat de investering is terugverdiend, is alles wat je bespaart natuurlijk pure winst!


Wie komen in aanmerking voor de subsidie?
Misschien is het beter om te vragen ‘wie niet?’. Particulieren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen GEEN subsidie aanvragen. Rechtspersonen (zoals bv, nv, stichting of sportvereniging), maatschappen, vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschappen, eenmanszaken en kerkgenootschappen kunnen wél subsidie aanvragen. De subsidie moet betrekking hebben op een vestigingsadres in Overijssel.


Aanvragen in twee stappen
Voordat je de eigenlijke aanvraag indient, moet je ervoor zorgen dat alle benodigde documentatie in orde is. Welke documenten je met de aanvraag mee moet sturen staat beschreven op de pagina van het aanvraagloket (onder ‘verplichte bijlagen’).
Vervolgens download je het ‘Factsheet energie tender’ en vul je dat in. Daarna ga je naar het formulier ‘Verzoek tot vaststelling’. Het factsheet en de bijlagen stuur je mee met je aanvraag. Je kunt een aanvraag indienen in de periode van 4 maart tot 15 april 2022. Is je aanvraag vóór 1 april binnen, dan toetsen wij je aanvraag op volledigheid.
Maak je gebruik van een energieadviseur? Dan kan hij of zij je ongetwijfeld met je aanvraag helpen.


Welke investeringen komen in aanmerking voor subsidie
Op de pagina van het aanvraagloket vind je alle voorwaarden waaraan je investering moet voldoen. Voorbeelden van projecten die in het verleden zijn gesubsidieerd vind je bij Nieuwe Energie Overijssel.


Begin nu met besparen!
Nu de energieprijzen de pan uitrijzen, is energie besparen nog aantrekkelijker! Kom je in aanmerking voor een subsidie via de Tender-regeling? Dan ga je niet alleen flink besparen op je energiekosten maar je bespaart ook 30% op je investeringskosten. Dat is dus dubbel besparen. Of eigenlijk driedubbel. Want door te besparen op energie lever je ook een bijdrage aan het verminderen van de CO2- uitstoot!


Hulp nodig?

Neem contact op met het Overijssel Loket: (038) 499 88 99. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00 uur