Home Actueel Voor elke gemeente groene menukaart historische gebouwen

15 februari 2021

Voor elke gemeente groene menukaart historische gebouwen

Hoe verduurzaam je prachtige historische panden of waardevolle monumentale gebouwen in je gemeente? Op welke manier kun je zonnepanelen plaatsen en energie besparen zonder het karakter van het pand te schaden? De Groene Grachten gaat gemeenten in Overijssel helpen om voor elke gemeente een eigen Groene Menukaart in te richten.

Thematische menukaarten per gemeente

De provincie Overijssel en De Groene Grachten hebben in 2018-2019 gezamenlijk De Groene Menukaart voor de Staphorster boerderij en de thematische menukaarten voor buitenplaatsen, kleine kerken en molens ontwikkeld. Dit jaar krijgt deze samenwerking een vervolg door ook de gemeenten in Overijssel op De Groene Menukaart aan te sluiten.

Naar het voorbeeld van Staphorst

Tijdens een digitale bijeenkomst op 4 februari heeft Groene Grachten de Overijsselse gemeenten uitgelegd hoe ze dat gaan aanpakken en hoe zij per gemeente een specifieke Groene Menukaart naar het voorbeeld van Staphorst gaan inrichten. De deelnemers waren enthousiast over het concept. Overijsselse gemeenten die mee willen doen, is gevraagd informatie over hun monumenten aan te leveren bij Groene Grachten.

Meer informatie

Interesse? Meer informatie vind je op de website van de Groene Menukaart of neem contact op met Hélène Meelissen of Suzan Flokstra van de provincie Overijssel.