Home Actueel Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie: nog €9 miljoen

16 maart 2021

Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie: nog €9 miljoen

Wil jij CO2 besparende maatregelen nemen voor je bedrijf? Maar loop je tegen hoge investeringskosten aan en is de terugverdientijd meer dan vijf jaar? Dan biedt de subsidie Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie (VEKI) misschien uitkomst. Er is nog een kleine 9 miljoen euro beschikbaar.

Welke maatregelen?

De VEKI keert een bedrag uit van 125.000 tot 3 miljoen euro. Investeringen rond de volgende thema’s komen in aanmerking voor subsidie:

– energie-efficiëntie
– recycling en hergebruik van afval
– lokale infrastructuur
– overige CO2-reducerende maatregelen

De apparaten, systemen of technieken van de investering moeten klaar zijn voor de markt en moeten zich al bewezen hebben. Demonstratie- of pilotprojecten komen niet in aanmerking voor deze regeling. Bekijk hier alle voorwaarden en aandachtspunten.

Plannen? Wees er snel bij

De subsidieregeling opende in september 2020 met 28 miljoen euro en sluit 14 december 2021, 17:00 uur. Er is nog € 8.787.744,- beschikbaar. Een van de voorwaarden van deze subsidie is dat je niet mag starten met het project of hiervoor verplichtingen mag aangaan voor de aanvraag. Het project moet uiterlijk 31 december 2023 zijn gerealiseerd. Beoordeling gaat op volgorde van binnenkomst, dus heb je plannen: wees er snel bij. Lees hier meer over de VEKI.

Kleinere investering?

Vraagt jouw plan een minder grote investering? Dan is de subsidie Energiebesparing Overijssel misschien interessant voor jou. Heb je vragen? Neem dan contact op met Dicky van Keulen:  D.v.Keulen@overijssel.nl.