Home Actueel EZK Energy Award Bedrijven 2020

30 oktober 2020

EZK Energy Award Bedrijven 2020

Blonk jouw bedrijf in 2020 uit in energiebesparing of duurzaam energie opwekken? Doe mee met de EZK Energy Award Bedrijven 2020. Inschrijven kan tot en met 19 november 2020.

De prijs
Sinds 2016 reikt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de EZK Energy Award jaarlijks uit. De aanmeldingen worden beoordeeld door een vierkoppige jury. De jury nomineert vervolgens drie bedrijven. De winnaar ontvangt naast de award, een geldbedrag van € 25.000,- en krijgt positieve aandacht via (sociale) media en op het EZK evenement in 2021.

Uitreiking
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt de prijs beschikbaar. ‘Met het uitreiken van de award willen we laten zien wat er nu allemaal mogelijk is qua techniek en innovatie waarmee je als bedrijf energie kunt besparen’, aldus juryvoorzitter Esther Pijs. Het bekendmaken van de winnaar en de feestelijke uitreiking vinden plaats op 28 januari 2021 tijdens het EZK evenement: ‘Partners in energie uitdagingen’.

De jury
De jury bestaat uit:
– Esther Pijs, directeur Warmte & Ondergrond bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (juryvoorzitter).
– Teun Bokhoven, voorzitter TKI Urban Energy en voorzitter NVDE.
– Anwar Osseyran, hoogleraar Universiteit van Amsterdam
– Ruben Vlaander, directeur Omgevingsdienst Regio Arnhem

Winnaar 2019
Winnaar van de EZK Energy Award Bedrijven 2019 was Hotel Four Elements Hotel Amsterdam (voorheen Hotel Breeze). De andere 2 genomineerden waren Koninklijke Vopak en Bosch Beton. Winnaar van de EZK Energy Award Gemeenten 2019 is Oostzaan geworden.

Meer informatie en inschrijven
Kijk hier voor meer informatie over de EZK Energy Award.