Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie

Lunchen met Nieuwe Energie

Het Supportteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand( voor deze keer bij uitzondering de derde) gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

Markten voor Energie

Op 14 december gaan we lunchen met Jeike Wallinga, Lector Energietransitie bij hogeschool Windesheim. Zij gaat ons meenemen in de energiemarkten die er zijn, en welke rollen en verantwoordelijkheden daarbij horen.
De prijs voor energie, zoals gas en elektriciteit, die bedrijven en consumenten betalen wordt mede bepaald op de groothandelsmarkten voor energie. Omdat de energienetwerken van meerdere Europese landen met elkaar verbonden zijn, zijn de groothandelsmarkten voor elektriciteit en gas internationale markten. Ze brengen vraag en aanbod over een groter gebied bij elkaar. Ook wetten en regels hebben invloed op de prijs.
Maar hoe werkt dat nu precies? Waardoor wordt de prijs uiteindelijk bepaald?

PROGRAMMA

12.00: Welkom door Jesse Zwiers, Coördinator Supportteam
12.10: Jeike Wallinga: Markten voor energie
12:40: Vragen en discussie
13.00: Einde

Het Supportteam Energie-innovatie helpt je verder!

Overijsselse ondernemers, overheden en andere organisaties die eigenaar of partner (willen) zijn van initiatieven die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie: het Supportteam helpt jullie door innovaties op het gebied van duurzame opwek, opslag, besparing, distributie en management van energie van alle kanten goed te bekijken!

Kijk voor meer info op onze themapagina!