Home Supportteam Energie-innovatie

Het Supportteam Energie-innovatie helpt je verder!

De energietransitie biedt veel kansen voor ondernemers. Door te pionieren en te innoveren kun je als ondernemer helpen de energietransitie te versnellen. Maar hoe breng je jouw innovatieve idee op de markt? Herken jij die drive om te vernieuwen, maar twijfel je of jouw innovatie goed genoeg is? Of loop je tegen financiële uitdagingen aan? Het Supportteam denkt graag met je mee. Het maakt niet uit of je in de brainstormfase zit of al een tastbaar product hebt. Wij kunnen je idee eerlijk beoordelen en je verder helpen met de uitdagingen van de uitvoering.

Voor wie?

We zijn gedreven om jou en alle andere ondernemers die graag willen innoveren, maar ergens in het proces vastlopen, verder te helpen. Onze focus ligt op innovaties voor de gebouwde omgeving, het mkb en de industrie. Daar kunnen we de meeste impact maken. Inmiddels hebben we al ruim 50 ondernemers gesproken en geholpen. Heb je een energieinnovatie of initiatief gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot? Ook dan kun je bij het Supportteam terecht voor inhoudelijk sparren en ondersteuning.

Wat bieden wij?

Het Supportteam levert ondersteuning op het moment dat het ertoe doet. Het is niet zomaar een loket waar je een eenvoudig antwoord kunt ophalen. We zijn proactief en komen graag bij jou op bezoek om je innovatie en bedrijf beter te leren kennen. Je kunt rekenen op maatwerk en een inhoudelijk advies. We hebben meer dan 20 jaar ervaring in (technische) productontwikkeling, het oplossen van complexe energieproblemen en in ondernemerschap. Hierdoor kunnen wij ons goed verplaatsen in jouw uitdagingen. En uit ervaring weten we dat het enorm kan helpen als iemand kritisch met je mee kan denken.

Wij kunnen je op verschillende manieren ondersteunen, afhankelijk van waar je bent in je innovatieproces. Het maakt niet uit of je al in een vergevorderd stadium zit of alleen een idee hebt voor een innovatief product. Je wordt altijd geholpen door specialisten met vakinhoudelijke kennis. Aan deze vier mogelijkheden kun je denken:

  • Beoordeling van product en technische haalbaarheid
  • Businesscase en propositie voor de klant
  • Financiering
  • Netwerken

Geïnteresseerd?

Het Supportteam Energie-innovatie bestaat uit inhoudelijk deskundigen Constantijn Cox (Oost NL), Hans Scholten en Jaap de Boer (Energy Watch) en coördinator Tess Ruiterkamp (provincie Overijssel).

Heb jij een projectvoorstel of idee waarmee wij je kunnen helpen? Neem contact op met Tess Ruiterkamp via ht.ruiterkamp@overijssel.nl / 06 10740982.

 

Veelgestelde vragen over de energietransitie

De energietransitie is uitdagend. Het gaat om keuzes maken voor een duurzame toekomst. En hoe maak je de juiste keuzes? Het Supportteam helpt het MKB én overheden met vragen over de energietransitie. Deze kennis delen we graag met iedereen. In een artikelreeks nemen we je mee in veelgestelde vragen en antwoorden binnen de energietransitie.