Home Supportteam Energie-innovatie

Het Supportteam Energie-innovatie helpt je verder!

Overijsselse ondernemers, overheden en andere organisaties die eigenaar of partner (willen) zijn van initiatieven die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie: wij helpen jullie door innovaties op het gebied van duurzame opwek, opslag, besparing, distributie en management van energie van alle kanten goed te bekijken.

 

Wij hebben hiervoor de specialisten in huis met inhoudelijke kennis van technische haalbaarheid, businesscase, financieringen en relevante netwerken. De focus ligt hierbij op innovaties voor de gebouwde omgeving, het mkb en de industrie. Maar energie-innovaties en initiatieven gericht op het reduceren van de CO2 uitstoot in het algemeen, zijn ook van harte welkom!

Ondersteuning

We beginnen altijd eerst met een analyse van de energie-innovatie of transitievraag. Vaak is de innovatie of vraag technisch, maar die kan ook financieel of organisatorisch zijn. Op basis van de analyse kijkt het hele Supportteam of en op welk gebied hulp nodig is.

Ambitie

Innovaties die een substantiële bijdrage leveren aan het reduceren van het energieverbruik, die ondersteunen wij graag. Zo helpen wij de doelstellingen van Nieuwe Energie Overijssel en de ambities van het Klimaatakkoord te behalen. Daarnaast jagen we met onze ondersteuning de regionale economie aan in Overijssel. De energietransitie biedt ondernemers veel kansen voor nieuwe business.

 

Geïnteresseerd?

Het Supportteam Energie-innovatie bestaat uit de deskundigen Constantijn Cox (Oost NL), Jaap de Boer en Hans (Energy Watch) en Tess Ruiterkamp (provincie Overijssel).

Heb jij een projectvoorstel of idee waarmee wij je kunnen helpen? Neem contact op met Tess Ruiterkamp via ht.ruiterkamp@overijssel.nl of 06 10740982.

 

Veelgestelde vragen over de energietransitie

De energietransitie is uitdagend. Het gaat om keuzes maken voor een duurzame toekomst. En hoe maak je de juiste keuzes? Het Supportteam helpt het MKB én overheden met vragen over de energietransitie. Deze kennis delen we graag met iedereen. In een artikelreeks nemen we je mee in veelgestelde vragen en antwoorden binnen de energietransitie.