Home Actueel Verduurzamen alle schoolgebouwen in Wierden

18 mei 2021

Verduurzamen alle schoolgebouwen in Wierden

Verduurzamen staat bij vrijwel elke school in Nederland op de agenda. Toch blijkt het realiseren van een duurzame school een weerbarstig proces. Niet alleen vanwege financiële redenen, maar vaak ook vanwege het proces van samenwerking tussen scholen en gemeenten. Gemeente Wierden krijgt hulp bij de plannen voor het verduurzamen van de complete scholenportefeuille.

Referentiegebouwen

In opdracht van Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) heeft Nieuwe Energie Overijssel (project Duurzame Scholen Overijssel) de gemeente en de scholen geholpen met het maken van een blauwdruk voor een duurzaam integraal huisvestingsplan (IHP). Hierbij wordt gebruik gemaakt van referentiegebouwen. Het IHP dient als basis voor de verduurzaming van alle schoolgebouwen in Wierden voor de komende 30 jaar.

Lees er meer over op de website van kenniscentrum, RuimteOK.

Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed

Het project Duurzame Scholen Overijssel is inmiddels afgerond. Begin 2021 zijn we gestart met het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed. We helpen niet alleen scholen bij de verduurzamingsopgave, maar ook eigenaren van ander klein maatschappelijk vastgoed. Kijk hier wat we precies kunnen bieden.