Home Actueel Overijssel helpt energierekening te verlagen

14 oktober 2022

Overijssel helpt energierekening te verlagen

De provincie Overijssel trekt 5 miljoen euro uit om de energierekening van bedrijven en huishoudens zo snel mogelijk omlaag te brengen.

“De beste bescherming tegen de onzekerheid omtrent de hoge energieprijzen is energiebesparing”, zegt Tijs de Bree, gedeputeerde energie van de provincie Overijssel. “Veel besparingsmaatregelen zijn relatief eenvoudig uit te voeren, leveren direct een groot voordeel op en zijn permanent. Daarom zetten wij daar stevig op in.” Ambitie van de provincie is om 5000 huishoudens en 500 bedrijven, verenigingen en instellingen te ondersteunen. Bekijk het meest actuele overzicht van de maatregelen.

'Energiebesparing is beste bescherming tegen onzekerheid'

Tijs de Bree, gedeputeerde energie

Uitbreiding bestaande maatregelen

De provincie gaat vooral gebruik maken van uitbreiding van maatregelen die al voorhanden zijn. Zoals bestaande subsidieregelingen uitbreiden en toegankelijker maken en bestaande ideeën verder uitrollen, zoals de inzet van energiecoaches. Daarbij moet de kanttekening worden gemaakt dat het pakket met maatregelen nog niet definitief is.

Aanvulling op Rijk

De rijksoverheid staat aan de lat voor financiële compensatie. Ze heeft omvangrijke steun aangekondigd voor zowel kleingebruikers als het MKB. In aanvulling op dit pakket voert de provincie de nieuwe aangekondigde maatregelen uit. De Bree: “Energiebesparing leidt tot structurele verbetering van de financiële positie van bedrijven, instellingen en particulieren, maar we zijn ons ervan bewust dat hiermee niet alle problemen opgelost zijn. Zo worden de boodschappen er niet goedkoper van. Voor de verlichting van deze financiële nood zijn we afhankelijk van de rijksoverheid. Met onze maatregelen proberen we zoveel mogelijk aanvullend te zijn op wat het Rijk doet.”