Home Actueel Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed breidt uit

17 december 2022

Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed breidt uit

Het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed is een regeling van de Rijksoverheid om eigenaren van bijvoorbeeld buurthuizen, scholen, langdurige zorginstellingen, culturele instellingen en kleinere gemeenten te helpen met het verduurzamen van hun gebouwen. Het programma zou eind 2023 eindigen. Maar de provincie Overijssel ontvangt extra budget om het ontzorgingsprogramma te kunnen voortzetten. Sterker nog, we breiden de doelgroepen uit en kunnen daardoor nog meer vastgoedeigenaren helpen.

Nog meer vastgoedeigenaren helpen

Sinds de start van het programma begin 2021 helpen we meer dan 80 organisaties met het verduurzamen van hun gebouwen. Projectleider Wicher Schönau: ‘Onze doelstelling was het helpen van 100 vastgoedeigenaren in drie jaar tijd, dus we zijn tevreden met de voortgang. Anderzijds merken we dat er meer behoefte bestaat aan hulp. Waar begin je? Welke maatregelen kun je nemen? Hoe pak je dit aan? Wij staan de eigenaar bij tijdens het gehele proces van verduurzamen en bij alle vragen en uitdagingen. Juist omdat zo’n verduurzamingsproces voor kleine eigenaren best spannend is, zijn we blij dat meer tijd hebben om ze te blijven helpen. Kortom, we zijn voorlopig nog niet klaar.’

Uitbreiding doelgroepen

In 2023 en 2024 helpen we onderstaande organisaties met advies en ondersteuning op maat:
1.       Kleine gemeenten                              < 50.000 inwoners
2.       Schoolbesturen PO                            < 15 gebouwen
3.       Schoolbesturen VO                            < 10 gebouwen
4.       Aanbieders langdurige zorg           < 10 gebouwen
5.       Culturele instellingen (ANBI)          < 10 gebouwen
6.      Organisaties ter exploitatie en        < 10 gebouwen
beheer van gemeenschapshuizen,
wijkcentra etc.
7.       Religieuze instellingen                      < 10 gebouwen

Hoe we je kunnen helpen?

Ben jij één van deze eigenaren van maatschappelijk vastgoed? En ben je benieuwd hoe we je kunnen helpen? Bekijk dan onderstaande video waarin we uitleggen wat we voor je kunnen doen.

Lees hier meer over het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed of neem contact op via ontzorgingsprogramma@overijssel.nl.