Home Actueel Gezamenlijk onderzoek Noordoost Twentse gemeenten naar lokaal energiebedrijf

30 oktober 2020

Gezamenlijk onderzoek Noordoost Twentse gemeenten naar lokaal energiebedrijf

Vier gemeenten in Noordoost Twente – Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen – starten samen een onafhankelijk onderzoek naar de voors en tegens van een eigen energiebedrijf. Het samenwerkingsverband ‘Energie van Noordoost Twente’ wil weten of een lokaal, duurzaam energiebedrijf interessant is om sneller duurzame energie te produceren in Noordoost Twente (NOT).

Energie van Noordoost Twente

De overstap van fossiele naar duurzaam opgewekte energie om de uitstoot van CO2 tegen te gaan (de energietransitie) houdt niet op bij de gemeentegrens. Daarom werken de gemeenten in Noordoost Twente (Dinkelland, Tubbergen, Losser en Oldenzaal) nauw samen. Door deze krachtenbundeling treedt een versnelling op en dragen de gemeenten actief bij aan de Regionale Energiestrategie van Twente.

Onderzoek energiebedrijf

Het gezamenlijke onderzoek moet antwoord geven op de vraag of het interessant is op deze wijze een versnelling te geven aan de opwekking van duurzame energie. Onderzocht wordt ook of een dergelijk bedrijf rendabel is. Verder wordt bekeken of een lokaal energiebedrijf zorgt voor meer betrokkenheid van inwoners en bedrijven bij de opwek van duurzame energie. De resultaten van het onderzoek helpen de NOT-gemeenten om een besluit te nemen of ze gezamenlijk zo’n duurzaam energiebedrijf binnen NOT-verband willen oprichten.

Meer weten over het samenwerkingsverband Energie van Noordoost Twente? Kijk op de website.