Home Actueel Familiebedrijf Bolscher duurzaam met steun van Overijssel

31 januari 2023

Familiebedrijf Bolscher duurzaam met steun van Overijssel

Gedeputeerde Tijs de Bree bracht donderdag 26 januari een werkbezoek aan Bolscher. Directeur Roy Bolscher van het vleesverwerkende bedrijf gaf een rondleiding en liet een keur aan energiebesparende maatregelen zien. Bolscher maakt gebruik van verschillende subsidies van provincie Overijssel.

Bolscher is een familiebedrijf dat enorm inzet op duurzaamheid. “Je moet er geen doekjes om winden, de vleesindustrie is een heel vervuilende industrie,” zegt Roy Bolscher. “Daar willen we iets aan doen.” Vijf jaar geleden begon Bolscher met de aanvraag van een bouwvergunning om van zijn twee panden één pand te maken, en werd er toen op gewezen dat er ook subsidies voor verduurzaming zijn.

“We staan best slecht te boek als vleesindustrie, laten we nou gewoon eens proberen het beste jongetje van de klas te zijn. We hebben toen bij de provincie geïnformeerd: wat zijn er voor mogelijkheden?”

Verwarmen met restwarmte

Met financiële steun van de provincie zijn er onder andere een warmteleiding, boilers en warmtesystemen geïnstalleerd. In totaal vier vaten. Daarnaast investeerde Bolscher in elektrisch vervoer en laadpalen. De elektrische bussen worden gekoeld met zonne-energie. En omdat dankzij een luchtsluis de buitendeuren voortaan dicht blijven tijdens het laden en lossen, scheelt dat weer energie voor de klimaatbeheersing. Het bedrijf heeft ook 1.500 zonnepanelen op het dak liggen.

Bekijk in dit filmpje van het werkbezoek welke slimme oplossing Bolscher heeft gevonden voor koeling en verwarming van het kantoor:

 

Ook investeren in duurzaamheid?

Als De Bree aan Bolscher vraagt of hij nog tips heeft voor ondernemers die willen verduurzamen, is hij kort maar krachtig: “Provincie bellen!”

En inderdaad: provincie Overijssel heeft 5 miljoen euro vrijgemaakt om de energierekening van inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen zo snel mogelijk omlaag te brengen. Wil je ook gebruikmaken van een van deze regelingen of wil je meer informatie? Kijk op onze pagina Investeren om te besparen.