Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie: Meetkoffers in gebruik (14 juni)

Lunchen met Nieuwe Energie: Meetkoffers in gebruik (14 juni)

Het Supportteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

Meetkoffer: inzicht in energieverbruik

Op 14 juni gaan we lunchen met Stefan Walta van adviesbureau SAM en Hans & Marloes Luijerink.

Hoe werkt de meetkoffer?
Tijdens de lunch zal Stefan ons meenemen in waarom het belangrijk is dat ondernemers verduurzamen en hoe de meetkoffer hierbij kan helpen. Zo’n meetkoffer wordt in een verdeelkast geplaatst en registreert daar het energieverbruik per groep. Zo krijgen ondernemers meer inzicht in hun verbruik en waar er te besparen valt. Samen met Hans en Marloes vertelt Stefan hoe de meetkoffer werkt. Hij laat zien wat je met de opgehaalde inzichten kunt doen en hoe dit bijdraagt aan verduurzaming.

Ervaringen uit de praktijk

Hans en Marloes Luijerink runnen een kalverbedrijf in Overdinkel met 3300 kalveren. Ze zijn volop bezig met verduurzaming van hun bedrijf. Zo hebben ze 5500 zonnepanelen op hun daken liggen, die goed zijn voor de energievoorziening van het bedrijf én 450 huishoudens. Hans en Marloes zullen tijdens de lunchsessie hun inzichten en ervaringen met de meetkoffer delen. Wat levert het hen op?

PROGRAMMA

12.00: Welkom door Tess Ruiterkamp, coördinator Supportteam
12.10:  Stefan Walta, Hans en Marloes Luijerink: meetkoffer
12:40: Vragen en discussie
13.00: Einde

Het Supportteam Energie-innovatie helpt je verder!

Overijsselse ondernemers, overheden en andere organisaties die eigenaar of partner (willen) zijn van initiatieven die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie: het Supportteam helpt jullie door innovaties op het gebied van duurzame opwek, opslag, besparing, distributie en management van energie van alle kanten goed te bekijken!

Kijk voor meer info op onze themapagina!