Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie: Kansen en uitdagingen voor zon op bedrijfsdaken

Lunchen met Nieuwe Energie: Kansen en uitdagingen voor zon op bedrijfsdaken

Het Supportteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

Uitdagingen van zon op bedrijfsdaken!

Op 8 maart gaan we lunchen met Johan Merks, adviseur energietransitie bij Sweco en lid van het Versnellingsteam Zon op Dak van provincie Overijssel.

Zon op bedrijfsdaken
Verduurzaming biedt ondernemers nieuwe kansen, maar brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. De investering is groot en de benodigde stappen tot en met realisatie zijn voor veel ondernemers onbekend. Johan vertelt ons over kansen en uitdagingen voor zon op het bedrijfsdak in Nederland.

Versnellingsteam
De provincie Overijssel heeft duidelijke ambities voor verduurzaming: een energieneutraal Overijssel in 2050. Investeren in zon op bedrijfsdaken verdient zich terug. Met deze 100% groene energiebron produceer je je eigen duurzame energie en draag je bij aan een duurzame wereld. In Overijssel zijn ongeveer 1.500 SDE-beschikkingen voor zonne-energie op daken afgegeven. Deze zijn om verschillende redenen nog niet allemaal gerealiseerd. Het Versnellingsteam reikt een helpende hand aan kansrijke projecten voor zonnedaken om toch tot realisatie te komen. Kansen die benut moeten worden om de duurzame ambities voor zowel de bedrijven als de provincie te kunnen behalen.

PROGRAMMA

12.00: Welkom door Jesse Zwiers, coördinator Supportteam
12.10: Johan Merks: Kansen en uitdagingen voor zon op bedrijfsdaken
12:40: Vragen en discussie
13.00: Einde

Het Supportteam Energie-innovatie helpt je verder!

Overijsselse ondernemers, overheden en andere organisaties die eigenaar of partner (willen) zijn van initiatieven die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie: het Supportteam helpt jullie door innovaties op het gebied van duurzame opwek, opslag, besparing, distributie en management van energie van alle kanten goed te bekijken!

Kijk voor meer info op onze themapagina!