Home Kennisplein Lunchen met Nieuwe Energie: Laagspanningsnet onder spanning (11 okt)

Lunchen met Nieuwe Energie: Laagspanningsnet onder spanning (11 okt)

Het Supportteam van Nieuwe Energie Overijssel wil iedereen die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie inspireren en ondersteunen. Op de tweede woensdag van de maand gaan we “Lunchen met Nieuwe Energie”. Hiermee verbinden we bedrijven, instellingen en kennis met elkaar op diverse actuele thema’s en leggen we de basis om innovatie sneller, beter en breder te laten groeien in Overijssel.

Het laagspanningsnet onder spanning

Op woensdag 11 oktober zal Rachel Marty, senior partner Energietransitie bij Enexis, ingaan op de problematiek rond het laagspanningsnet.

Beperkingen op het hoogspanningsnet
Door de energietransitie stijgt onze vraag naar- en aanbod van elektriciteit. Daardoor lopen we steeds vaker tegen de grenzen van onze energie-infrastructuur aan. De hoogspanningsnetten raken steeds voller. Hierdoor ontstaat transport schaarste. Nieuwe duurzame opwekprojecten, of zelfs nieuwe bedrijven, kunnen hierdoor niet meer op het net aangesloten worden.

Uitdagingen voor kleinverbruikers
Tegelijkertijd zullen we in toenemende mate ook de beperkingen van de infrastructuur gaan voelen in onze huizen, kantoren en winkels. Door het groeiende aantal zonnepanelen, elektrische auto’s en warmtepompen loopt het zogenoemde laagspanningsnet ook tegen haar grenzen aan. Hoe lossen we dit op?

Oplossingsgerichte aanpak
Tijdens deze lunchsessie geeft Rachel eerst uitleg over hoe het laagspanningsnet in elkaar zit en welke problemen er kunnen ontstaan door de energietransitie in de gebouwde omgeving. Vervolgens verkent ze met u het handelingsperspectief, voor zowel overheid als ondernemers. Daarna kijkt Rachel met u vooruit naar de voorziene aanpak van Enexis om de problematiek in het laagspanningsnet aan te pakken.

Wilt u meer weten over de problemen en oplossingen voor het laagspanningsnet? Meld u dan hieronder aan!

PROGRAMMA

12.00: Welkom door Tess Ruiterkamp, coördinator Supportteam
12.10: Rachel Marty: laagspanningsnet onder spanning
12:40: Vragen en discussie
13.00: Einde

Het Supportteam Energie-innovatie helpt je verder!

Overijsselse ondernemers, overheden en andere organisaties die eigenaar of partner (willen) zijn van initiatieven die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie: het Supportteam helpt jullie door innovaties op het gebied van duurzame opwek, opslag, besparing, distributie en management van energie van alle kanten goed te bekijken!

Kijk voor meer info op onze themapagina!