Home Kennisplein Bestuurlijke bijeenkomst Regionale Energiestrategie

Bestuurlijke bijeenkomst Regionale Energiestrategie

Bestuurdersbijeenkomst Regionale Energiestrategie

Hoe kunnen wij vanuit Overijssel onze bijdrage leveren aan de nationale opgave waarover in het Klimaatakkoord afspraken worden gemaakt? En welke rol gaan Regionale Energiestrategieën (RES) hierin spelen? Hoe staat het hier mee? Die vragen staan centraal op de bijeenkomst voor bestuurders en raads- en statenleden uit Overijssel: Regionale Energiestrategieën (Overijssel) op woensdagavond 5 september te Zwolle.

Bestuurders bij elkaar

Op Europees, nationaal, regionaal en lokaal niveau werkt iedereen hard aan de energietransitie. De ambities zijn groot, maar hoe zetten we de ambities om in concrete resultaten? Dat is de centrale vraag tijdens de bijeenkomst. Op deze bijeenkomst voor bestuurders en raads- en statenleden uit Overijssel staat de beginfase van de Regionale Energiestrategieëen centraal. Binnen de regio’s Twente en West-Overijssel zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang. Deze ‘RESsen’ vormen de toekomst van het programma Nieuwe Energie Overijssel, dat nu in alliantievorm loopt en staat geprogrammeerd tot en met 2023.

Programma Post 2023

Het huidige programma Nieuwe Energie Overijssel heeft een programma voor de periode 2017 – 2023. Inmiddels zijn de voorbereidingen van de politieke lijnen al gestart voor de periode daarna. Immers, het doel voor 2023 is 20% Nieuwe Energie. We weten dat deze fase een eerste beweging is naar een energieneutrale provincie. Er wordt in alliantievorm gewerkt om deze transitie te versnellen en daarin zullen de Regionale Energie Strategieën (RES) een sleutelrol gaan spelen. De ontwikkeling van de Regionale Energiestrategie zijn zowel in West-Overijssel als in Twente inmiddels in voorbereiding. Lees meer over de RES-aanpak in Overijssel in onze Community.

Meer info

Meer informatie over de bestuurlijke bijeenkomst en inschrijven staat hier.

Klik hier voor meer informatie over de RES