Home Actueel Energiek Congrestival Nieuwe Energie @ Overijssel

1 juni 2018

Energiek Congrestival Nieuwe Energie @ Overijssel

Energiek Congrestival Nieuwe Energie @ Overijssel

Inspiratie, matches en nieuwe contacten: het Congrestival Nieuwe Energie @ Overijssel was een enorm energieke bijeenkomst. 300 deelnemers hebben de kracht van het netwerk benut. Van de dag hebben we een video-impressie gemaakt.

Pre-event warmtekansen

Voorafgaand aan het Congrestival vond het Pre-event Warmtekansen plaats. Bedrijven gebruiken 40% van alle energie in Overijssel. Uit de industrie komt juist veel warmte vrij: restwarmte. Door vraag en aanbod slim aan elkaar te koppelen kunnen we deze restwarmte inzetten om het energieverbruik te verminderen. Vertegenwoordigers van 40 bedrijven waren aanwezig en maakten een start met de beweging om de mogelijkheden van restwarmte beter te benutten. We hebben een korte vlog gemaakt van het Pre-event.

It's a match

Trots, dat zijn wij op de ondertekenaars van de Intentieovereenkomst Geothermie Zwolle 2018. De gemeente Zwolle, provincie Overijssel en de Zwolse woningcorporaties DeltaWonen, SWZ en Openbaar Belang gaan onderzoek doen om duizenden huurwoningen in Zwolle te verwarmen met aardwarmte. Zwolle van het gas af, een mooie stap richting energieneutraal. Lees meer over deze match.

Congrestival gaat door in online community

Samen met het programma Nieuwe Energie Overijssel zetten we vaart achter de energietransitie in Overijssel door het matchen van Oplossingen en Uitdagingen in een groeiend netwerk van partijen die zich met energietransitie bezighouden. Dit gebeurde al volop op het Congrestival. Vanaf nu vind je met regelmaat Uitdagingen en Oplossingen in de gloednieuwe Community. Ontdek bijvoorbeeld de uitdaging van bedrijventerrein Hessenpoort om energieneutraal te worden. Of bekijk de oplossingen, bijv. hoe we scholen kunnen verduurzamen.

In de community kun je ook zelf uitdagingen en oplossingen delen, contacten opdoen en kennis voor de ‘bieb’ leveren. De Nieuwe Energie Overijssel community is onderdeel van de landelijke Futureproof community voor meer bereik, matches en contacten.

Deel je energie!

We sloten het Congrestival af met een prikkelende sound van Aïrto : wil je het nog een keer horen? Check dan de onderstaande sprankelende videoclip! Genoten? Deel je energie dan online via #NieuweEnergie. Je vindt ons op Facebook en  LinkedIn.