Home Actueel Dinkelland aan de slag met verduurzamen schoolgebouwen

31 mei 2022

Dinkelland aan de slag met verduurzamen schoolgebouwen

Een duurzaam schoolgebouw heeft een gezond binnenklimaat, een laag energieverbruik en is betaalbaar. De gemeente Dinkelland wil een duurzaamheidsplan maken voor alle scholen in de gemeente. Het plan wordt gemaakt in samenwerking met de schoolbesturen en duurzaamheidscoaches van het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed.

Integraal Huisvestingsplan Onderwijshuisvesting

De resultaten van het duurzaamheidsplan worden verwerkt in het Integraal Huisvestingsplan Onderwijshuisvesting (IHP). Daarin staan de verwachte ontwikkelingen van de huisvesting in het onderwijs voor de lange termijn. De gemeente Dinkelland heeft een IHP dat geldig is tot 2030. Daarin krijgt binnenkort ook duurzaamheid een plek.

Wethouder Blokhuis: ‘Dankzij dit plan zorgen we ervoor dat schoolgebouwen klaar worden gemaakt voor de toekomst. Een gezond binnenklimaat is daarnaast een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen leren. Twee vliegen in één klap dus.’

Om de samenwerking met het ontzorgingsprogramma te beklinken is door alle betrokken partijen een intentieovereenkomst getekend. Dit heugelijke moment vond vandaag plaats in het bijzijn van de provincie, KONOT, Consent, Carmel, wethouder Ben Blokhuis en wethouder Ilse Duursma.

Bron artikel: gemeente Dinkelland
Foto: wethouder Ben Blokhuis, Frank Nijhuis van KONOT, Marjan Weekhout van Twents Carmel College en wethouder Ilse Duursma

Meer weten over het ontzorgingsprogramma?

Het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed helpt eigenaren van vastgoed verduurzamen. Kleine gemeenten, scholen, langdurige zorginstellingen, culturele instellingen en buurthuizen/wijkcentra komen in aanmerking voor hulp.

Lees meer over het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed.