Home Actueel De duurzame ambities van Zorgspectrum Het Zand

9 juni 2022

De duurzame ambities van Zorgspectrum Het Zand

De zorgorganisatie met verpleeghuizen in Zwolle, Staphorst, Nieuwleusen, Wijhe en Heino, wil verduurzamen. Het liefst gaat ze verder dan alleen voldoen aan de wettelijk eisen. Want de maatschappij verandert en ook de wensen en verwachtingen van cliënten en medewerkers veranderen. Wonen en welzijn vormen de basis. Maar verduurzamen vindt de organisatie ook erg belangrijk. Daarom schakelde ze de hulp in van het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed.

Ambitieworkshop

De eerste vragen die de coaches van het ontzorgingsprogramma aan vastgoedeigenaren stellen zijn: wat zijn je plannen met het gebouw en wat wil je met verduurzamen? Om hier een gezamenlijk antwoord op te krijgen bieden we een ambitieworkshop aan. Dit geeft richting en een globaal plan. Vanuit daar kijken we samen verder hoe we de ambitie kunnen waarmaken.

Aan de slag

Onder begeleiding van projectfacilitator Eke Schins gingen zo’n 15 medewerkers van Het Zand aan de slag met de ambitie op het gebied van duurzaamheid. Wat versta je onder duurzaamheid? Waar moet Het Zand mee aan de slag? Allerlei vragen en opdrachten kwamen voorbij om tot een top 3 te komen van duurzaamheidsthema’s waar Het Zand zich de komende tijd op gaat focussen.

Ook aan de slag met verduurzamen?

Lees meer over het ontzorgingsprogramma of neem contact op via ontzorgingsprogramma@overijssel.nl.