Home Kennisplein Met de vraagstukken van Startup in Residence op zoek naar energie-innovaties in Overijssel

Met de vraagstukken van Startup in Residence op zoek naar energie-innovaties in Overijssel

Heb jij de ideeën waarmee we aan de slag kunnen?

Een energieneutraal Overijssel in 2050, dat is de ambitie van Nieuwe Energie Overijssel en de provincie Overijssel. Daarom zoeken we samen met onze partners de gemeenten Zwolle en Hardenberg en woningcorporaties Welbions en Delta Wonen oplossingen om woningen te verduurzamen, voorzieningen toekomstbestendig te maken en energie op te slaan. Heb jij de ideeën waarmee we aan de slag kunnen? Dan komen we graag met je in contact. Op overijssel.nl/startupinresidence lees je alles over de procedure rondom deze bijzondere aanbesteding.

De vraagstukken

Wil je meer weten over de vraagstukken? De opdrachtgevers lichten deze graag toe. Klik hiervoor op onderstaande items:

  1. Renovatiepakketten die de energievraag verminderen, geschikt voor woningen uit de jaren ’70 en ’80, die praktisch uitvoerbaar én betaalbaar zijn voor huurders en woningeigenaren.
  2. Oplossingen voor de verduurzaming van woningen met cultuurhistorische waarde en monumentale gebouwen met een hoog rendement, tegen een betaalbare prijs.
  3. Een duurzame warmtevoorziening voor bestaande woningen waarbij lage temperatuur verwarming onvoldoende is, of voor woningen die niet ingrijpend kunnen worden gerenoveerd.
  4. Oplossingen om voorzieningen zoals gemalen, verlichting en telecommasten in het buitengebied zelfvoorzienend, duurzaam en toekomstbestendig te maken.
  5. Oplossingen voor opslag en/of buffering om energie (elektriciteit of warmte) op een ander moment te kunnen gebruiken dan wanneer het beschikbaar is.
  6. Oplossingen om sportvelden te benutten voor het opwekken van energie.
  7. Als laatste hebben we de Wildcard. Deze is bedoelt voor andere innovatieve oplossingen passend bij onze uitdagingen in de energietransitie.

Informatie en selectie

We selecteren maximaal drie oplossingen per vraagstuk en hebben ruimte voor in totaal twintig goede oplossingen. De geselecteerde partijen krijgen een ontwikkelbudget van 25.000 euro om in samenwerking met de afnemers de oplossing uit te werken in een businesscase. Vervolgens testen we de oplossing in de praktijk. Als het product of de dienst goed aansluit bij de vraag, kunnen we de innovatie direct inkopen.

Vragen? De meest gestelde vragen hebben we al voor je beantwoord. Lees hier de FAQ.

Interesse? Inschrijven voor de aanbesteding kan tot 30 september.

Heb je een energie-innovatievraag waar je ondersteuning bij kunt gebruiken? Kijk dan ook eens wat het Startteam voor je kan betekenen!