Home Actueel Wijken of dorpen gezocht die aan de slag willen met elektrisch autodelen

9 juni 2021

Wijken of dorpen gezocht die aan de slag willen met elektrisch autodelen

Heb jij interesse in elektrisch autodelen? Hartstikke mooi, want samen met je buren een elektrische auto delen is goed voor het milieu, het straatbeeld én -niet onbelangrijk- voor je portemonnee. Om inwoners te helpen hun eigen deelinitiatief op te zetten startten wij samen met Natuure en Milieu Overijssel het project ‘Sturen met de Buren’.

Binnen dit project zijn we op zoek naar wijken of dorpen waar animo is voor elektrisch autodelen en die met hulp van een expert een plan willen maken om dit voor elkaar te krijgen! Wil jij samen met je buren elektrisch autodelen? Dan komen we graag met jou in contact.

Deel je plan met ons en maak kans op 1-op-1-ondersteuning

Of je idee nog maar net in de steigers staat, of al verder is uitgewerkt: we horen graag wat jouw plannen zijn. Die kun je met ons delen door dit formulier voor 28 juni 2021 retour te sturen naar oudevrielink@natuurenmilieuoverijssel.nl. Uit de inzendingen kiezen we drie wijken of dorpen die 1-op-1 ondersteuning krijgen van een expert van Emovia en/of Emodz. Samen met die expert maken jullie een deelautoplan dat aansluit op jullie behoefte.

Deel je plan met ons!

In Deventer gingen ze je al voor!

In de wijk Zandweerd in Deventer maakten initiatiefnemers met ondersteuning vanuit Sturen met de Buren al flinke stappen. Adviseur Tonnie Tekelenburg werkte, met input van initiatiefnemers en de wijkvereniging, drie scenario’s uitgewerkt die laten zien hoe de werkgroep kan zorgen voor elektrische deelauto’s in de wijk. Dit plan is gepresenteerd aan 40 geïnteresseerde bewoners. Meer lezen.

Andere ondersteuning?

Ook kun je de komende weken nog bij ons terecht voor andere ondersteuning, zoals een gesponsorde social media campagne in jouw buurt, of een op maat gemaakte flyer. Kijk op onze Sturen met de Buren pagina voor meer informatie of neem contact op voor vragen, via oudevrielink@natuurenmilieuoverijssel.nl of 038 425 0964.

Ook in Hoonhorst en Assendorp (Zwolle) zijn ze al aan het Sturen met de Buren. Hoe ze dat doen, zie je hieronder!