Home Actueel Vraag vóór 29 november subsidie aan voor het organiseren van een inkoopactie!

18 oktober 2021

Vraag vóór 29 november subsidie aan voor het organiseren van een inkoopactie!

Overijsselse gemeenten kunnen nog tot 29 november 2021 17.00 uur subsidie aanvragen bij de provincie voor het organiseren van inkoopacties. Hiermee worden particuliere woningeigenaren gestimuleerd om energiebesparende maatregelen te nemen of hernieuwbare energie op te wekken.

Gemeenten komen in aanmerking voor een 100% subsidie van maximaal € 10.000,-. Met dit bedrag kan de gemeente, in samenwerking met een partij die ervaring heeft met het organiseren van inkoopacties, particuliere woningeigenaren benaderen en activeren met een aantrekkelijk aanbod. Per inkoopactie worden minimaal 2.500 particuliere woningeigenaren individueel uitgenodigd om deel te nemen.

Diverse gemeenten hebben met behulp van de subsidie al mooie aanpakken ontwikkeld, waarmee we in Overijssel minimaal 38.000 huishoudens individueel benaderen.

Let er bij isolatie-acties op dat ook aandacht wordt besteed aan eventuele aanwezigheid van beschermde diersoorten en daarvoor benodigde ontheffing in het kader van de wet natuurbescherming. 

Interesse of vragen? Jasper Ottink, 038 499 7002, j.ottink@overijssel.nl.

Direct naar het aanvraagformulier? Klik hier!