Home Actueel Subsidie energiezuinige terrasverwarming voor horeca

4 november 2021

Subsidie energiezuinige terrasverwarming voor horeca

Een warm plekje op het terras voor je gasten en energie besparen. De provincie Overijssel heeft deze subsidieregeling nogmaals open gesteld. Hiermee ondersteunt de provincie de aanschaf van verwarmde kussens. Door gebruik van deze kussens kan zo’n 90% energie (CO2-uitstoot) worden bespaard.

Maximaal 3000 euro per ondernemer
De subsidieregeling is gericht op kleinere ondernemers, met minder dan vijftig medewerkers. Ze mogen geen gas- of elektrische heaters in gebruik hebben naast de kussens. De maximale bijdrage van de provincie bedraagt 3000 euro per ondernemer. De kussens zijn in aanschaf wel duurder dan de heaters, maar dat kan worden terugverdiend doordat minder energiekosten worden gemaakt.

Minder energieverbruik
Tijs de Bree: “In Overijssel werken we aan 20% schone energie in 2023. De helft van die ambitie willen we bereiken door middel van energiebesparing. Gas- en elektrische heaters verwarmen de gehele terrasruimte, waardoor veel van de warmte verloren gaat aan de buitenlucht. Door gebruik van verwarmde kussens kunnen klanten comfortabel genieten, terwijl er veel minder energie wordt verbruikt.”

De regeling staat open sinds 4 november 2021. Klik hier om naar de regeling te gaan.