Home Actueel Showcase woning INDU-ZERO geopend door gedeputeerde Tijs de Bree en wethouder Jeroen Diepemaat

12 november 2021

Showcase woning INDU-ZERO geopend door gedeputeerde Tijs de Bree en wethouder Jeroen Diepemaat

Het klimaat verandert merkbaar. Om dat te stoppen, moeten de komende jaren veel veranderingen worden gemaakt. Oók in de woningbouw. En daar ontmoeten twee grote maatschappelijke vraagstukken elkaar. Want hoe zorg je voor woningverduurzaming zonder dat de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen onder druk komt te staan? Onder de vlag van INDU-ZERO werkten verschillende Europese partners samen aan een letterlijk en figuurlijk project op dit vlak. Zij brachten kennis samen om snelle woningverduurzaming tegen de helft van de huidige kosten mogelijk te maken.

 

Het INDU-ZERO totaalplan is nu gratis, online beschikbaar

Het resultaat is een heel nieuw proces en nieuwe denkwijze, die in het totaalplan staan omschreven: van het opmeten van huizen, product- en productieproces-, tot het fabrieksontwerp, logistieke processen en realisatie op de bouwplaats. En omdat het gratis online te vinden is, kan iedereen die dat wil, aan de slag met de INDU-ZERO oplossing. Per fabriek kunnen hier 15.000 renovatiepakketten per jaar geproduceerd worden.

De INDU-ZERO showcase maakt deze oplossing tastbaar

Want: hoe ziet zo’n renovatiepakket eruit? En hoe comfortabel is een woning die met de INDU-ZERO oplossing eigenlijk? Om het resultaat van INDU-ZERO écht te zien, is een sociale huurwoning van woningcorporatie Domijn uit Enschede als eerste het renovatiepakket als ‘jas’ aangetrokken.

Goed beeld van wat er nu al mogelijk is

Projectleider INDU-ZERO Ulla-Britt Krämer vertelt over het project: ‘De showcase woning geeft een goed beeld van wat er nu al mogelijk is op renovatiegebied. Daarnaast is de showcaselocatie zo ingericht dat het verhaal van de toekomst tastbaar wordt. Wat is allemaal nodig om een opschaling van de nodige renovaties een boost te geven tegen een lagere prijs? Als je benieuwd bent, kom eens op de showcase locatie kijken en blijf op de hoogte via onze newsletter. We zullen de komende maanden met meer detailinformatie komen voor geïnteresseerde partijen!’

Opening

In aanwezigheid van gedeputeerde Tijs de Bree van Provincie Overijssel en wethouder Jeroen Diepemaat van gemeente Enschede, is de showcase op 12 november geopend. Een van de buurkinderen, wonend met de ouders in een van de showcase woningen, opende de showcase officieel. De klimaatdoelstellingen behalen om een duurzame toekomst te kunnen garanderen voor de jeugd is immers onze opgave.

INDU-ZERO levert met haar concepten een bijdrage aan een betere wereld, met duurzame, opschaalbare en betaalbare oplossingen voor woningrenovatie. Woningcorporatie Domijn monitort, met medewerking van Saxion de renovatieoplossingen het komende jaar op de techniek, installaties, energieverbruik, comfort, gezondheid en bewonerstevredenheid.

Woningcorporaties, ontwikkelaars, beleggers en smart-industry bedrijven die interesse hebben in de renovatiepakketten zijn welkom om de showcase te bezoeken. Daarnaast zijn partijen, die willen investeren in een fabriek, of die de geïndustrialiseerde en integrale aanpak van woningverduurzaming verder willen brengen, ook welkom.