Home Actueel Mkb kan vanaf 21 maart Tegemoetkoming Energiekosten aanvragen

28 februari 2023

Mkb kan vanaf 21 maart Tegemoetkoming Energiekosten aanvragen

Mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de omzet kunnen vanaf 21 maart de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) aanvragen. De TEK-regeling is een tijdelijke tegemoetkoming van het Rijk voor de gestegen gas- en elektriciteitskosten. De tegemoetkoming kan met terugwerkende kracht worden aangevraagd en loopt van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

 

Met behulp van deze tegemoetkoming krijgen energie-intensieve mkb’ers meer adem om hun bedrijfsmodel toekomstbestendig te maken. Mkb-ondernemingen bij wie de energiekosten minimaal 7% van de omzet bedragen en die voldoen aan de overige voorwaarden van de regeling, ontvangen een vergoeding van maximaal 160.000 euro. De compensatie bedraagt 50% van de energiekostenstijging boven een vastgestelde drempelprijs.

Ook voor stichtingen, verenigingen en instellingen

De TEK-vergoeding is bedoeld voor energie-intensieve mkb-bedrijven die voldoen aan de mkb-definitie (maximaal 249 medewerkers en hoogstens 50 miljoen euro omzet). Stichtingen, verenigingen en overige instellingen die voldoen aan de voorwaarden kunnen de regeling ook aanvragen. De verwachting is dat enkele tienduizenden bedrijven en organisaties in aanmerking komen.

 

De TEK kan vanaf 21 maart op de website van RVO worden aangevraagd. Daar vind je ook meer informatie over de regeling.