Home Actueel Koningin Máxima opent nieuw hoofdkantoor van Qredits

28 juni 2023

Koningin Máxima opent nieuw hoofdkantoor van Qredits

Koningin Máxima heeft dinsdag het nieuwe kantoorpand van Qredits geopend in Almelo. Met de hulp van Qredits’ AI-assistente Qarin heeft Hare Majesteit het kantoor officieel geopend.

 

Non-profitorganisatie Qredits verstrekt leningen, biedt coaching en geeft trainingen aan (startende) mkb-ondernemers. De mkb-Duurzaamheidslening helpt ondernemers die willen investeren in maatregelen om het energiegebruik van hun onderneming terug te brengen, maar daar niet de financiële middelen voor hebben. Daarnaast kan de lening gebruikt worden voor werkkapitaal om de kosten te overbruggen tot het moment dat de investeringen gedaan zijn.

Deze lening is een recent initiatief van Qredits, Energiefonds Overijssel en de provincie om verduurzaming van het mkb in Overijssel te stimuleren. Zestig ondernemers hebben inmiddels een lening.

Máxima spreekt ondernemers

Het bezoek van Máxima stond in het teken van duurzaamheid. Op de duurzame ondernemersmarkt ging Máxima in gesprek met Qredits’ eigen klanten die hun duurzame producten aanboden.

Daarna woonde ze twee informatiesessies bij. In de eerste sessie deelden klanten hun ervaringen over het verduurzamen van hun bedrijf met behulp van de mkb-Duurzaamheidslening. Máxima was geïnspireerd door deze groep ondernemers die al volop met verduurzaming bezig is.

In de tweede sessie sprak ze met bestuurders uit de provincies en het ministerie van EZK over de benodigde en beschikbare middelen om het mkb te helpen verduurzamen. Twee waardevolle gesprekken!