Home Actueel Kledingzaak STOUT! Jeans verduurzaamt nieuw winkelpand!

28 juli 2021

Kledingzaak STOUT! Jeans verduurzaamt nieuw winkelpand!

Kledingzaak Stout! jeans groeide uit haar eigen merkjasje en moest de winkelvloer in Raalte verdubbelen. Het naastgelegen pand werd erbij gehuurd en samengevoegd. Door de tussenmuren te verwijderen werd het winkeloppervlak zo ongeveer verdubbeld. Daarnaast had Peter Stoute, eigenaar van Stout! Jeans, ook aandacht voor het verduurzamen van zijn winkelpand. Energie Support Salland hielp hem daarbij.

 

De eerste besparing; systemen combineren

Bij de uitbreiding is de elektrotechnische installatie uitgevoerd door Beekman Elektro. Erik Beekman: “Bij de verbouwing konden we direct al besparende maatregelen nemen. Van de twee nutsaansluitingen hebben we er één afgesloten. Verder hebben we één cv-ketel afgesloten en verbonden met de andere ketel. Die verwarmt nu beide panden.”

 

Verlichting is essentieel voor de winkelverkoop

Naast de bouwkundige uitdaging moest er ook nagedacht worden over de inrichting. Verlichting is daarbij essentieel, omdat het invloed heeft op de klantbeleving en de verkoop stimuleert. “Klopt”, zegt Peter Stoute. “Goede verlichting zorgt niet alleen voor de juiste kleurweergave van de kleding, het heeft ook een psychologisch effect. Met licht stuur je de aandacht van de klant naar bepaalde producten. Plus het geeft sfeer. In het nieuwe deel hebben we alle verlichting vervangen door LED. De verlichting in het oude deel gaan we geleidelijk ook vervangen door LED.”

Direct besparen zonder investeringen

Na de verbouwing voerde Energie Support Salland een energiescan uit. Daarbij werden direct de eerste besparingen zichtbaar. Besparingen die zelfs zonder investering uitgevoerd konden worden. Aan de hand van de energiescan is door Energie Support Salland een rapport opgemaakt met tips, adviezen, calculaties, investeringsvoorstellen en een overzicht van het actuele energieverbruik, gespecificeerd tot op artikelniveau.

 

Bewust besparen

Peter Stoute over de aanpak van Energie Support Salland: “Naast de gratis tips en de besparende aanpassingen, vind ik de rapportage dé grote winst. Het maakte me bewust van zaken waar ik als ondernemer niet mee bezig was. Met deze kennis kan ik ook flink besparen in onze andere vijf winkels.

 

Mijn advies naar andere winkeliers is: zit je al wat langer in hetzelfde pand, laat dan een energiescan uitvoeren. Het levert direct rendement op en maakt je scherp op verspillingen. Bewustwording is de beste investering om te besparen.”

 

Ga voor meer informatie naar www.energiesupportsalland.nl