Home Actueel Extra subsidie voor energiebesparing bedrijven

2 juli 2020

Extra subsidie voor energiebesparing bedrijven

Kan jouw bedrijf energie besparen? De provincie Overijssel investeert opnieuw in subsidieregelingen die interessant zijn als je aan de slag wilt met maatregelen die energie besparen of opwekken. Een daarvan is de ‘tenderregeling’ voor investeringen gericht op hernieuwbare energie en energiebesparing. De Melkhal Enschede maakte onlangs gebruik van deze subsidie.

Melkhal Enschede duurzaam door tenderregeling
In Enschede komt het op een na duurzaamste gebouw van Nederland te staan. Een oude melkfabriek wordt verbouwd tot een modern complex waar gewoond en gewerkt kan worden. De woningen worden aangesloten op het warmtenet, 840 zonnepanelen wekken energie op en er komt een koude-warmteopslag installatie. Mede dankzij de tenderregeling is Melkhal Enschede straks gecertificeerd en daar is de ontwikkelaar erg trots op. ‘Het was een laatste duwtje in de rug voor investeerders. En dat is niet alleen commercieel interessant, maar biedt de huurder ook de mogelijkheid duurzaam te huren.’

Kom jij in aanmerking?
De tenderregeling is inmiddels vervangen door de subsidie Energiebesparing Overijssel 2.0. Deze heeft ongeveer dezelfde voorwaarden als de tenderregeling. Benieuwd of jouw bedrijf in aanmerking komt voor subsidie? Kijk op de website van de provincie voor meer informatie.

Of neem contact op met Dicky van Keulen, projectleider energiebesparing via D.v.Keulen@overijssel.nl of (038) 499 9397 / 06 10 43 20 94.