Home Actueel Even voorstellen: nieuwe coaches voor lokale energie-initiatieven

14 januari 2021

Even voorstellen: nieuwe coaches voor lokale energie-initiatieven

Vanaf 1 januari zijn twee nieuwe LEI-coaches actief. Guido Bakema en Arien Scholtens staan klaar om lokale energie-initiatieven te helpen in de opstartfase van hun projecten. De LEI-coaches volgen de Initiatieven Makelaars op. Zij worden kosteloos ingezet door Nieuwe Energie Overijssel om lokale energie-initiatieven verder te helpen. Zo helpen ze bijvoorbeeld bij het opzetten van een coöperatie, het concreet maken van projectplannen en het werven van leden.

LEI-coach Guido Bakema

Guido was ook al één van de Initiatieven Makelaars. Hij is bestuurslid van de Deventer Energie Coöperatie. Guido is namens de coöperaties ook betrokken bij de Regionale Energiestrategie West-Overijssel. Hij heeft een brede ervaring met het ontwikkelen en realiseren van duurzame energie projecten.

LEI-coach Arien Scholtens

Arien heeft ook een energie-initiatief mede-opgericht. Zij stond aan de wieg van de Apeldoorns energiecoöperatie deA. Ze is 6 jaar voorzitter geweest van dit initiatief. Arien was ook betrokken bij de oprichting van Energie Samen Gelderland. Ook Arien heeft veel ervaring met lokale, duurzame energie projecten.

Wil jij ondersteuning van een LEI-coach?

Kan jouw lokale energie-initiatief wel wat ondersteuning gebruiken? Zitten jullie in de opstartfase? Ja? Neem dan contact op met Linda van IJzendoorn (ijzendoorn@natuurenmilieuoverijssel.nl) voor een intakegesprek.