Home Actueel Energiecoöperaties werken samen aan project op vuilstort ‘t Rikkerink

12 mei 2021

Energiecoöperaties werken samen aan project op vuilstort ‘t Rikkerink

Drie energiecoöperaties bundelen de krachten in een zonneproject op de voormalige vuilstort ’t Rikkerink. Energiecoöperatie ECHT (Hof van Twente), DiBo (Borne) en Hengelo Energie hebben een energiecollectief opgericht: Midden-Twente U.A. Zo houden ze de lusten en de lasten van de energieopwek lokaal!

De drie energiecoöperaties richten Coöperatie energiecollectief Midden-Twente U.A. op voor de uitvoering en exploitatie van een deel van het zonnepark dat op de voormalige vuilstort ’t Rikkerink gerealiseerd wordt. ECHT, DiBO en Hengelo Energie zullen allemaal een derde van de beschikbare obligaties van het zonneveld in hun eigen werkgebied aanbieden. Inwoners kunnen deelnemen via aparte postcoderoosprojecten. Hierdoor ontvangen zij 15 jaar lang 5% rente en aflossing op de obligatie.

Een deel geëxploiteerd door Midden-Twente U.A.

Twence is de initiatiefnemer voor het zonneproject op de voormalige vuilstort. In totaal zullen er 28.458 panelen worden geplaatst, waarmee voor ongeveer 3.000 huishoudens stroom opgewekt kan worden. De coöperatie energiecollectief Midden-Twente U.A. zal in totaal 918 panelen op het park exploiteren. Door deze samenwerking kunnen inwoners uit de omliggende postcodegebieden uit de Hof van Twente, Borne en Hengelo participeren. Er staan inmiddels ook enkele nieuwe projecten op de planning die ook via de nieuwe coöperatie ontwikkeld en geëxploiteerd gaan worden.

 

Inschrijven voor dit project

Inschrijven is vanaf nu mogelijk via www.zonoprikkerink.nl, waar ook alle informatie over het project te vinden is. De verwachte oplevering van het park is in september 2021.