Home Actueel Energiecoöperatie Greuner realiseert eerste Postcoderoosproject

14 januari 2021

Energiecoöperatie Greuner realiseert eerste Postcoderoosproject

Energiecoöperatie Greuner heeft eind vorig jaar samen met de leden haar eerste Postcoderoosproject gerealiseerd. Bij het Groencentrum Kuipers aan de Beuningerstraat zijn op een tweetal daken zonnepanelen geplaatst. Hiermee wordt er per jaar ongeveer 65.000 kWh geproduceerd, wat goed is voor de stroom van zo’n 18 huishoudens. De stroom wordt aangeboden via OM Nieuwe Energie.

Greuner is een gezamenlijk initiatief van de Twentse dorpen Beuningen, Weerselo en Rossum. Onder het motto “Greuner Wördt ’t Nig”, heeft de coöperatie als doel om gezamenlijk duurzame energie lokaal op te wekken, te gebruiken en op te slaan. Daarnaast zet zij zich in om energiebesparing te promoten door middel van voorlichting en gezamenlijke inkoopacties.

Met de realisatie van hun eerste postcoderoosproject zijn de panelen die al op de daken van Kuipers lagen aangevuld, waardoor de daken nu helemaal bedekt zijn met zonnepanelen. Om de dakeigenaar John Kuipers te bedanken, heeft hij de allereerste Greune pluim ontvangen. Schulte Energie en Techniek heeft de installatie voor haar rekening genomen.

Tweede project al in de pijplijn

Na deze mooie start wil Greuner direct door. Zo ligt er het plan om een tweede postcoderoosproject te realiseren op de plaatselijke sporthal in Weerselo en een project in Rossum. Deze projecten zullen ook opengesteld worden voor bewoners uit alle drie de dorpen. Meer informatie over Greuner vind je op hun website.