Home Actueel Crowdfundingplatform Samen voor Elkaar nu ook voor initiatieven die willen verduurzamen

24 maart 2023

Crowdfundingplatform Samen voor Elkaar nu ook voor initiatieven die willen verduurzamen

Goede ideeën en initiatieven kunnen soms geld, materialen of hulp gebruiken om daadwerkelijk tot bloei tot komen. Samen voor Elkaar heeft daarom een crowdfundingplatform opgezet. Dat stimuleert Overijsselaars initiatieven te realiseren voor een fijne leefomgeving. Bewoners met een goed idee waarmee ze hun buurt of wijk nog socialer, vitaler, duurzamer, groener of leuker maken, kunnen een crowdfunding starten.

Ook voor verduurzaming

De eerste vijf initiatieven hebben hun doelen met enthousiaste campagnes binnen maar liefst zes weken behaald. Dit is mede mogelijk gemaakt door 412 donateurs uit de Overijsselse samenleving die gezamenlijk 30.000 euro hebben bijgedragen. De provincie en het VSBfonds hebben met matchfunding ook nog een bijdrage geleverd van in totaal 12.000 euro. Hiermee kunnen de initiatiefnemers aan de slag met de realisatie van hun projecten.

Nieuwe initiatieven, ook om te verduurzamen, zijn van harte welkom! Kijk op het crowdfundingplatform www.samenvoorelkaar.nl voor het indienen of ondersteunen van projecten.

Inwoners weten wat nodig is

Gedeputeerde Roy de Witte, verantwoordelijk voor Leefbaar Platteland, Cultuur en Sociale Kwaliteit, is enthousiast over de inzet van de inwoners en organisaties in Overijssel. “Inwoners bedenken samen de mooiste initiatieven voor een aantrekkelijke leefomgeving. Zij weten tenslotte het beste wat er nodig is voor het verbeteren van de sociale contacten en betrokkenheid in hun eigen buurt, zodat iedereen de kans heeft om mee te doen in onze provincie. Als provincie waarderen wij die energie vanuit de samenleving enorm en weten we dat de financiering altijd een uitdaging is.”

Om deze ideeën verder te helpen biedt het crowdfundingplatform uitkomst. Hier kunnen initiatieven campagne voeren om geld, vrijwilligers of spullen in te zamelen om hun ideeën te realiseren. “Het is goed om te zien dat de Overijsselse samenleving hier ook gul aan wil bijdragen, want de eerste vijf initiatieven hebben hun doelen in zeer korte tijd bereikt. Dat is een fantastisch resultaat en een mooie impuls voor andere initiatiefnemers in Overijssel.”