Home Actueel Ceremoniële stekker van Zonnepark Rikkerink zit in het stopcontact

10 november 2021

Ceremoniële stekker van Zonnepark Rikkerink zit in het stopcontact

De ceremoniële stekker van Zonnepark Rikkerink in het stopcontact gedaan. Het park bestaat uit 28.500 zonnepanelen waarmee groene stroom opgewekt wordt voor zo’n 4.350 huishoudens, en geeft zo de voormalige stortplaats een tweede leven.

Samenwerking tussen energiecoöperaties

Het zonneveld is een initiatief van Twence. Op verzoek van de gemeente zijn ook lokale energie-initiatieven betrokken bij het project. Coöperatie Energie Collectief Midden-Twente en Hof van Twente op Rozen zijn de deelnemende initiatieven die ongeveer 900 zonnepanelen van dit park overnemen. Het Energie Collectief is ontstaan uit de behoefte van de lokale energiecoöperaties ECHT (Hof van Twente), Hengelo Energie en Stichting DiBo (Borne), om grootschaliger projecten op professionele wijze te kunnen ontwikkelen, realiseren en exploiteren.

Lokaal coöperatief participeren

Voor de komende maanden staan er nog een aantal projecten op de rol die in ontwikkeling zijn en die binnenkort aan de inwoners van Hof van Twente, Borne en Hengelo wordt aangeboden voor deelname. Ook bij deze projecten is het voor inwoners van deze gemeenten mogelijk om onder het motto ‘lokaal coöperatief’ te participeren. Zo kan iedereen bijdragen aan en profiteren van lokale duurzame energie.

Wil je meer weten over dit Zon op Rikkerink? Neem dan een kijkje op www.zonoprikkerink.nl.