Home Actueel Blikjesactie van Noaber-Energie betrekt inwoners bij het verduurzamen van hun wijk

3 augustus 2021

Blikjesactie van Noaber-Energie betrekt inwoners bij het verduurzamen van hun wijk

Bathmen mag dan een klein dorpje zijn, energiecoöperatie Noaber-Energie en de gemeente Deventer hebben grootse plannen om het dorp in 2030 zoveel mogelijk energieneutraal te laten zijn!

Het eerste wijkproject in Bathmen heet “Een blik op een duurzame Noorderenk”. In project deelde Noaber-Energie zogenaamde Noaber-blikjes uit aan de inwoners van de wijk Noorderenk. Het eerste blikje werd uitgereikt door Carlo Verhaar, wethouder van o.a. Milieu en Duurzaamheid van de gemeente Deventer. Rob van Dongen, bewoner van de Noorderenk en mede-initiatiefnemer van de blikjesactie, mocht dit eerste blikje in ontvangst nemen.

 

Wat houdt de blikjesactie in?

Elk blikje zat tot aan de rand gevuld met van alles dat met energiebesparing te maken heeft: informatie over verduurzaming, het aanbod om gratis gebruik te maken van een energiecoach en een flyer waarop de inwoners konden lezen wat Noaber-Energie zoals voor de mensen kan betekenen. Bovendien kregen de inwoners een tegoedbon van €50,- om te besteden aan gratis energiebesparende artikelen. Maar de blikjesactie moest niet alleen de mensen informeren over verduurzaming, maar ook vragen en behoeftes van de inwoners ophalen. In elk blikje zat daarom een notitieformulier waarop inwoners hun suggesties, vragen en behoeften op konden noteren.

Nog niet alle notitieformulieren zijn binnen, maar het ziet ernaar uit dat een flink aantal mensen positief op de blikjesactie heeft gereageerd en aan de slag wil met de verduurzaming van hun huis en de wijk!

 

Noorderenk Verduurzamingsdag

Naast de blikjesactie organiseert Noaber-Energie op 11 september ook nog een Noorderenk Verduurzamingsdag. Noaber-Energie, energiecoaches, wijkbewoners en gemeenteambtenaren zullen op deze dag op een bakfiets door de wijk fietsen. Ze komen bij de mensen langs met kleine energiebesparende zaken zoals LED lampen, tochtstrips, radiatorfolie, brievenbustochtstrips, e.d. die gratis worden uitgedeeld en —waar mogelijk- ook ter plekke worden gemonteerd.

Er worden adviezen gegeven, vragen beantwoord en op persoonlijk vlak aandacht geschonken aan verduurzaming. Er wordt gekeken welke grote thema’s er leven onder de bewoners van de Noorderenk, zodat Noaber-Energie daar aandacht aan kan schenken en wellicht oplossingen kan bedenken, in samenwerking met de gemeente Deventer.

Meer weten over Noaber Energie? Bekijk hun website!