Home Actueel Bestuurders lezen voor over het thema Nieuwe Energie

12 oktober 2018

Bestuurders lezen voor over het thema Nieuwe Energie

De leerlingen van de Beatrixschool uit Steenwijk kregen woensdag 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, een bijzonder verhaal te horen. Toen was namelijk de jaarlijkse landelijke voorleesactie.

Het thema van de voorleesactie is dit jaar ‘De Kracht van Nieuwe Energie’. Laurens de Lange (voorzitter NVO-NCW regio Zwolle), Marcel Scheringa (wethouder gemeente Steenwijkerland) en Matthijs Nijboer (directeur Natuur en Milieu Overijssel) lazen aan de kinderen voor en gingen daarna met hen in gesprek over de energietransitie.

Generatie van de toekomst

De voorleesactie biedt dankzij het thema ‘Nieuwe Energie’ een kans om kinderen al vroeg te betrekken bij dit belangrijke onderwerp. Juist deze jeugd krijgt in hun toekomst veel te maken met de energietransitie, zowel in wonen als in werken. Het programma Nieuwe Energie Overijssel vindt het belangrijk dat jongeren al vroeg te maken krijgen met het thema nieuwe energie. Zij spelen een belangrijke rol in de energietransitie. Lees meer over onderwijs en het programma Nieuwe Energie Overijssel.

Het boek

Benieuwd naar de verhalen over Nieuwe Energie? Lees hier het boek.