Home Actueel Herhaling laatste uitzendingen Groene Oosten op RTV Oost

10 februari 2018

Herhaling laatste uitzendingen Groene Oosten op RTV Oost

Herhaling laatste uitzendingen Groene Oosten op RTV Oost

Bij het bereiken van de doelstelling 20% hernieuwbare energie in 2023 spelen de ruim 1,15 miljoen inwoners een belangrijke rol. Lokale initiatieven van inwoners kunnen de energietransitie versnellen. Naast de opwek en de besparing die de initiatieven leveren, zorgen zij ook voor bewustwording en draagvlak bij de andere inwoners van Overijssel.

 

In de tv-serie het Groene Oosten worden innovatieve en duurzame projecten uit de regio uitgelicht. Met ludieke en spectaculaire items laat Het Groene Oosten zien dat duurzaam leven niet suf is, maar juist heel leuk en logisch.

 

De afgelopen weken zijn de afleveringen van 2017 herhaald. Zaterdag 10 en 17 februari zijn de laatste uitzendingen te bekijken. De 10e zie je hoe bewoners uit de wijk Tuindorp in Hengelo een zonnecollectief oprichten en samen energie opwekken via zonnepanelen op het dak van een nabij gelegen appartementencomplex. De 17e is te zien hoe in Heeten energie lokaal wordt opgeslagen in duurzame zeezoutbatterijen, waardoor het elektriciteitsnetwerk wordt ontlast.

 

Kijken dus, zaterdag om 17:18 uur op RTV Oost! Uitzending gemist of oudere uitzending terugkijken? Dat kan op www.hetgroeneoosten.nl